user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej, jag är en 13 årig flicka. Jag har ett allvarligt problem. Ända sedan jag var 11 så har jag onanerat NON-STOP, jag har aldrig ALDRIG någonsin tyckt att det är skönt men endå så fortsätter jag, jag kollar oxå på JÄTTE mycket porr. Under dessa två år så har jag använt borstar i slidan, jag brukar göra jätte hårt o snabbt, för att annars känner jag inget, men alltså det är typ ingen skön känsla, ibland gör det ont. Varje gång jag duschar så kör jag upp min borste, varje gång efter min dusch, varje gång mina föräldrar åker bort. Hela tiden, och jag känner ingenting därför är jag orolig att min första gång med en kille kommer att vara hemskt för att jag inte kommer känna någonting. Jag är oxå rädd att jag inte kommer kunna bli gravid, och så fick jag min FÖRSTA men för typ två veckor sedan och nu är jag rädd att jag aldrig kommer att få den igen. Snälla snälla ge mig svar, jag skulle bli så lycklig om jag kunde få reda på vad som kan o inte kan gå fel. Och jag kanske inte är så bra på att förklara, men det var allt.


SVAR

Hej vännen,
Låter lite stressigt det där med onanin? Känner du att du MÅSTE hålla på? För att göra saker hårt och så att det gör ont är sällan eller aldrig en bra idé. Så det där behöver du hitta en lösning på. Jag är inte expert på sånt här men jag tror du behöver prata med någon på en ungdomsmottagning eller om du kanske kan chatta med UMO.se som är sexexperter. Samma sak gäller porren egentligen. Det är väl inte det värsta som kan hända att kolla på saker som gör en kåt men att kolla mkt på porr speciellt när man är ung är faktiskt inte vidare bra. Man får lätt en knepig bild av sex och njutning som kan vara svår att ställa om senare när man sen har ett eget aktivt sexliv. Så det tror jag också du behöver tagga ner med. Om det är svårt att göra det kan du behöva hjälp. Det pratas oftast om att unga killar kollar för mycket på porr och behöver hjälp att sluta, men det är massor med tjejer med samma problem så låt dig inte avskräckas. 

I början när mensen just kommit igång kan den vara lite oregelbunden. Alltså att den inte kommer precis en gång var 28e dag eller hur lång din menscykel kommer visa sig vara just nu. Men ge det lite tid. Räkna dagarna på papper eller i en app eller liknande så får du snabbt koll på när det blivit mer regelbunden och du vet när den ska komma. Generellt sett kan man säga att den som har mens kan bli gravid. Det gäller givetvis inte ALLA men det gäller nästan alla. Det är så kroppen funkar. Mens har man för att kroppen plockade fram ett ägg och gjorde sig förberedd på att ägget skulle bli befruktat och bli gravid. När det inte sker släpps ägget och blodet som samlats in för att hjälpa ägget. Det är då du blöder. 

Finns inget som säger att du inte skulle kunna bli gravid. Sannolikheten är att du får mens igen. Jag tycker du ska prata med någon om det där med porren och onanin dock. Det låter inte så mysigt och hälsosamt att göra något som gör ont. 

Ta hand om dig <3


Visningar : 1908

Senaste frågorna

Se Alla