Frågor och svar om föräldrar

23 Apr 2021, 09:39 311

Mamma låter inte mig använda min mobil

Tjej, 14 år
Question


Min mamma tror att det händer massa skit på nätet så därför har hon tagit ifrån mig min mobil och dator. Jag får bara använda om hon är med. Det känns inte okej. Vad kan jag göra?

Svar
Nätvandrarna
Fryshuset

Hej och stort tack för din fråga!

Jag förstår dig och din känsla av att det inte känns okej. Men jag förstår samtidigt din mamma som är orolig och som bara vill ditt bästa. Som förälder vill man ju inte att något ska hända sitt barn och då gör man allt för att skydda sitt barn från otäckheter men det blir inte alltid rätt eller på bästa sätt. Din mammas sätt att hantera det här är kanske inte är den bästa lösningen. Har du möjlighet att prata med henne och berätta hur du känner? Om du kan det tycker jag att du ska göra det och då är mitt råd att även lova din mamma att om det skulle hända något läskigt eller konstigt när du är på nätet så kommer du att berätta det för henne på en gång. Då tror jag att hon kommer att känna sig mindre orolig och du får förhoppningsvis använda din mobil och dator så som du vill. 

Stort lycka till och tveka inte att höra av dig igen!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar