user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej snälla hjälp mig jag blir galen. Jag slåss med min kille väldigt ofta, det börjar alltid med något jätte extremt litet som min kille kan grubbla över och bli irriterad, då vill han ha svar på det han grubblar. Jag svarar och gör inte det större. Min kille fortsätter ställa samma fråga många gånger och diskuterar, då börjar han provocera. Efter ett tag blir jag dryg och säger ifrån sluta vara omogen, VI KOMMER BRÅKA. Då blir han arg för att jag blir kaxig efter att han är jobbig. Sedan börjar vi diskutera om andra ämnen och han blir närgången mot mig. Han blir arg och hot sam. Sen får jag flipp och slår honom, det kan också vara att han ger mig en örfil eller pillar fysiskt på mig så börjar vi slåss. Sedan efter vi slåss så inser han att han gjort fel av mig. Han manipulerar mig alltid och säger varje gång att det är mitt fel och att jag är djävul, farlig och massa saker. Snälla svara har ingen jag kan prata med


SVAR

Hej bästa du, tack för att du skriver till oss!

Du beskriver en destruktiv och jobbig situation. Ingen har rätt att slå dig, eller behandla dig illa på andra sätt. Först och främst vill jag säga att det din kille gör är fel på alla sätt. Att tjata och bråka är inte i sig olagligt, men det låter som att han gör det på ett väldigt provocerande och elakt sätt. Att han slår dig är inte bara fel, utan också olagligt. Det kallas misshandel. 

Att du slår tillbaka är kanske inget konstigt, men det är inte ett sätt att lösa den här konflikten.  Att bråka på det här sättet är inte helt ovanligt, så du är inte ensam. Men du kan inte vara kvar i en relation som ser ut på det här sättet. 

Det du behöver göra är att söka hjälp så att du kan få stöd i det som händer dig. Jag skulle rekommendera att du vänder dig till en ungdomsmottagning. De är vana att prata med ungdomar om allt under himmel och jord. Du kan också läsa på www.umo.se som är ungdomsmottagningen på nätet. Om det är möjligt, berätta också för dina föräldrar och vänner. Kanske finns det något i skolan som du litar på? Lärare, mentor, skolkurator? 

Det är viktigt att du inte behöver bära detta ensam längre. Ta hand om dig, och kom ihåg att du är värd det bästa. Du kan ta dig ur detta! 

Helena 


Visningar : 1975

Senaste frågorna

Se Alla