Frågor och svar om sperma

3 Sep 2002, 08:43 594
Tjej, 0 år
Question


jag är snart 16 år och har en pojkvän på 18. problemet är att hans sperma smakar jätte äckligt jämfört med andras sperma. varför gör den det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag har inte själv svaret på den frågan då jag saknar kompetens inom området. Men det finns tydligen en förklaring till det, och en sådan har givits under länken "Fritt forum" på vår hemsida. Om du går in där och väljer länken "Frågor och svar" där läsare ger kommentarer till mina och andra experters svar, så kan du bläddra dig fram till en fråga som lyder: "Varför smakar sperma så äckligt?" Den låg först på andra sidan när jag tittade senast men det där kan ändras så fort någon ger en ytterligare kommentar till frågan, varför du själv får leta efter den i listan. När du väl hittat den och klickat på den så finner du ett inlägg från en som kallar sig "Forskarkille". Jag kan inte garantera att hans förklaring stämmer eftersom jag som sagt inte har den kompetensen, men den låter inte osannolik i alla fall. Och vill du sedan kan du säkert forska mer i saken genom att gå ner till biblioteket och hitta lämpliga böcker i ämnet.

Men det jag ändå vill säga till dig är, att om nu den här "Forskarkillens" förklaring stämmer så kan du alltså uppleva smaken på din killes sperma som äcklig fast du inte tyckt att andra killars sperma varit äcklig. Och uppenbarligen är det så du upplever det. Men när du nu tycker det smakar så äckligt så undrar jag självklart varför du överhuvudtaget tar sperman i munnen? Jag vet att vissa killar kan gilla att tjejen gör det, och vissa tjejer gillar även att göra det. Men smakar det äckligt så skall man självfallet låta bli, för det är definitivt ingen självklarhet att tjejen skall ha sperman i munnen. Det avgör du själv om du vill eller inte, och det är som sagt säkert fler som inte vill svälja sperma än vad det finns tjejer som vill, så du behöver inte känna dig konstig på något sätt. Kom ihåg att det är du som bestämmer över din kropp och egentligen finns det väl inte en människa som frivilligt VILL ta sperma i munnen om man tycker det smakar äckligt, varför jag tycker du ska sluta med det när du nu inte gillar det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar