user-image
Okänd
Annat

Jag skäms över att jag är så mycket längre än mina jämnåriga!


SVAR

user-image
Det absolut sämsta du kan göra i ditt läge är att bete dig som dom flesta i din situation faktiskt gör, t ex sjunker ihop i kroppshållningen för att verka kortare, anpassar både kläder och skor efter vad som är bäst för att inte verka så lång, sätter sig ned så fort det finns en chans att slippa stå och se lång ut. Listan över tricks som långa personer sysslar med innan de accepterat sin längd är hur lång som helst. Och det gäller ungdomar som vuxna! Psykologiskt är det viktigt att du så fort som möjligt slutar med de här tricksen… Därför att dom hämmar (förhindrar) din egen utveckling av din personlighet. Om jag ger dig två exempel så tror jag du förstår vad jag menar.

1. Du är lång och gör allt som du kan komma på för att inte verka lång som jag nyss gav några exempel på.
2. Du är lång och försöker inte göra någonting åt det, utan är dig själv ändå precis som alla andra.

Vilken av dom här två personerna tror du att kompisarna tycker är mest okay? Den förste som gör allt för att inte verka lång, eller den andre som gör sin grej även om hon/han är precis lika lång som den första personen. Vad får omgivningen för signaler från dom här två personerna, tror du?

Jag tror inte att omgivningen (kompisar och andra) missar att den första personen har en typ av dåligt självförtroende just därför att hon/han råkade bli skapt som lång. Ofta kan man tycka lite synd om en sån person. Emedan den andra personen inte alls sänder ut några signaler om dåligt självförtroende när det gäller sin längd. Alltså tycker man inte synd om en sån person för att hon/han är lång. Och omgivningen blir inte påmind om att personen är lång som dom blir med den första personen eftersom hon/han håller på med sina tricks hela tiden. Hur vill du ha det..?

Visningar : 1218

Senaste frågorna

Se Alla