Frågor och svar om Ändtarmen och analöppningen

17 Feb 2003, 12:43 2342
Annat, 0 år
Question


Jag har haft ett problem nu i ungefär 3 veckor, jag har ett litet hål ovanför min analöppning och är ofta blött runt omkring där.. Ser ut som vatten utblandat med lite blod det är iaf inte helt klart vatten. Sen när jag känner efter runt omkring detta hål så känns det som att min svanskota sitter jätte nära själva hyn ... ungefär som en böld fast jag kanske bara inbillar mig, har aldrig känt efter tidigare så jag vet inte om det är nån skillnad. När jag sitter ner också så gör det ont ibland och då känns det som att det är min själva svanskota som tar i stolen, jag sitter rätt ofta efter skolan iaf minst 4-5 timmar, allt detta har börjat för ungefär 3 veckor sen. Snälla svara på detta är så orolig över att det kan vara cancer eller nått, Vad ska jag göra? jag är 18år föresten..

Svar

Det svårt att säga vad hålet nära analöppningen kan vara utan att se det. Det är möjligt att det rör sig om en fistelgång eller en cysta som innehåller vätska. Troligen är det inte cancer. Vad du kan göra är att kontakta läkare och visa upp för en mera exakt diagnos.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar