user-image
Okänd
Annat

Min flick-/pojkvän har gjort slut med mig!


SVAR

user-image
Det är ett mycket jobbigt läge du befinner dig i, och trots att jag förstår att du inte alls känner dig speciellt i balans kommer jag att prata en hel del om balans. Vad som oftast händer i den här situationen är att din självkänsla fått sig en ordentlig smäll. Därför klarar du inte av att tänka och känna på ett balanserat vis. Tankarna bara mal samma sak om och om igen så du tror att du ska bli tokig. Dina känslor lever sitt eget liv och går inte att styra hur mycket du än försöker. Inget konstigt med det, det händer dom flesta. Alltså tänkte jag att vi skulle koncentrera oss på din självkänsla för att få ordning på dig efter ett tag. Det går inte att säga hur lång tid det tar, men väljer du att pröva mitt förslag kommer du att korta av tiden, så mycket vet jag. Först vill jag säga att har ens självkänsla fått en ordentlig smäll, kommer tillvaron aldrig att bli riktigt likadan igen. Du kommer att uppnå en lite förändrad typ av balans när du kommit igenom det här, dvs du kommer att utvecklas som människa med hjälp av din tuffa erfarenhet.

Nå, hur bär du dig åt då? Jo, det handlar om att du ska försöka dig på en typ av flödesschema där du släpper på och stänger av dom jobbiga känslorna efter en plan du själv gör upp. Låter det skumt? Det är faktiskt mycket enklare än du tror. Först ska du komma på någon person eller situation, vad som helst, som du tror kommer att hjälpa dig att stänga av dom jobbiga känslorna för en stund, dvs distrahera dig och få dig att tänka på något annat. När du gjort det, ska du komma på någon person eller situation, vad som helst, som du tror kommer att hjälpa dig att släppa på dom jobbiga känslorna (det borde vara mycket lättare). Sedan ska du under den första schemalagda dagen vid ett tillfälle försöka stänga av dom jobbiga känslorna under fem minuter, för att sedan så nära som möjligt släppa på dom fem minuter igen. Alltså sammanlagt tio minuter den första dagen, resten av tiden kör du som vanligt. Och det spelar ingen roll när på dagen du tar dina tio minuter. Kan vara på kvällen också. Den andra dagen kör du samma sak fast två omgångar dvs fem min stänga av, fem min släppa på, fem min stänga av, fem min släppa på. Och tredje dagen tre omgångar. Därefter försöker du att under ytterligare tre dagar ta alla tre omgångarna i en följd dvs femton minuter stänga av och femton minuter släppa på första dagen, femton minuter stänga av, femton minuter släppa på andra dagen och samma sak den tredje dagen. Efter dessa sammanlagt sex dagar har du lärt dig att börja handskas med dina känslor så mycket att du nu kan använda dig av tekniken som det passar hela din dag bäst.

Vad jag här föreslår för dig är inte något annat än ett av psykets egna sätt att fungera och reparera sig självt. Att förklara hur det fungerar tar lite för lång tid här och skulle säkert bli långtråkigt också, men vad du åstadkommer med ditt flödesschema är både en psykisk självkontroll (när du stänger av) och en psykisk ventil (när du släpper efter). Dessa två ytterst viktiga funktioner för människans mentala balans och självkänsla använder du med hjälp av den här tekniken till att snabba på ditt psykiska läkande.

Visningar : 1113

Senaste frågorna

Se Alla