Frågor och svar om hiv

25 Jul 2003, 10:53 763
Kille, 0 år
Question


Har HIV!!!! Help!!

för 5 veckor sedan fick jag oralsex, d.v.s en kille gav mig oralsex. Det skedde ingen penetrering men jag stoppade mitt finger i hans anus!! Jag gnuggade även min penis mot hans rumpa i ca 10 sekunder, dock körde jag aldrig in den!!
För några dagar sedan fick jag utslag i den högra handen. Utslaget kliar jag läste att uslag är en sympton på HIV. Kan någon hjälpa mig och berätta om riskerna att få HIV när man får oralsex!!
hjälp mig jag måste vänta i minst 2 månader till innan jag är 100 % säker!!

mvh
helt ångerfull kille!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Risken för att du skulle fått HIV-smitta vid detta tillfälle du nämner är oerhört liten. Vid oralsex kan HIV smitta, men risken är då i samband med att man får eventuell sperma i munnen, och eftersom du inte var den som gav oralsex så ska inte detta vara något för dig att oroa dig för. Normalt sett skall du inte kunna bli smittad av att föra in ett finger i den andre killens anus såtillvida han inte är smittad och du har sår på fingret. Likadant när det gäller att du gnidit din penis mot hans rumpa. Eftersom du inte penetrerat anus så bör du inte kunna ha kommit i kontakt med eventuellt smittbärande vätskor. Så, sannolikt har du inget att oroa dig för. Den största risken att smittas i sexuella sammanhang finns vid oskyddade anala eller vaginala samlag, emedan risken minskar vid oralsex. Mer om detta kan du läsa på www.rfsl.se/halsa/hiv1.shtml

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar