Frågor och svar om underlivsundersökning

31 Jul 2003, 12:17 336
Tjej, 0 år
Question


Jag har länge misstänkt att ett ingrepp på min penissträng är nödvändig. Nu undrar jag vem jag ska ta kontakt med för att få det gjort? Husläkare, urolog, ungdomsmottagning och i så fall vem på mottagningen?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du kan egentligen ta kontakt med vem som helst av dom du nämner, men enklast brukar vara att vända sig till läkaren på Ungdomsmottagningen eller till husläkaren på vårdcentralen. Till en urolog kan det vara lång väntetid om man inte går privat, och ibland krävs det remiss från primärvårdsläkare (husläkare), eller tex läkaren på Ungdomsmottagningen. Så gå till någon av dessa i första hand så kommer dom skicka dig vidare om det krävs ytterligare behandling från tex urolog.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar