user-image
Okänd
Annat

Min lärare/föreläsare har för höga krav på mina studieresultat!


SVAR

user-image
I detta läge bör man absolut prata med läraren (gärna med stöd från någon annan) och försöka klargöra för det första vad man själv tycker är lämpliga krav (kanske inte några alls) och för det andra få läraren att beskriva hur han eller hon tänker när det gäller krav på dina studieresultat. Ofta kan det vara bra att skriva ned vad man sedan kommer fram till, så det inte blir något tjafs längre fram. Studiekamrat, kompis eller varför inte någon annan vuxen, är mycket bra att ha med sig som stöd.

En annan sak som man då automatiskt får på köpet är en tredje part som lite rubbar maktbalansen mellan dig och din lärare. Det är inte säkert att det behövs, men jag nämner det i alla fall. Försök också att bestämma ytterligare en tid längre fram för att se hur det har gått. Ifall det var en tredje person med första gången bör han/hon också vara med då. Har inte allt löst sig den andra gången, försök att ta reda på vad som har blivit bättre och vad som inte blivit bättre, eller vad som blivit ännu sämre. Gör en ny överenskommelse och bestäm ny tid osv. Vad som är vanligt i en sådan här situation är att läraren känner ett ansvar för att få dig att lära dig så mycket som möjligt och att eleven (du) tycker att det av olika anledningar räcker med mindre. Väljer du att testa mitt förslag är tanken att du och läraren får möjlighet att snacka ihop er, precis som det skulle gälla vilken kompis som helst.

Inte så sällan har jag varit med om att läraren känt sig lite fångad i sin position som lärare med alla riktlinjer för undervisning som finns inom skolan och att eleven känt sig sitta fast i rollen som elev med nästan ingenting att säga till om. Sådant har jag sett lösas på bra sätt genom att man använt sig av den här modellen. Naturligtvis finns det andra varianter på modell men jag väljer som vanligt ett perspektiv på problemet. Lycka till! Förresten.., skulle det vara så att läraren inte vill ta in en tredje person i dom här ”snacken” utan tycker att ni två ensamma ska lösa problemet, råder jag dig att vara envis och stå på dig..!

Visningar : 1007

Senaste frågorna

Se Alla