Frågor och svar om sex

16 Nov 2003, 10:34 291
Kille, 0 år
Question


Hej, är en kille på 15 år. Jag har haft sex förrut men alrig fått ha oralsex med min tjej. Värför? för att hon tycker att de luktar smakar äckligt. Jag vill iaf pröva men hon vill inte. Vad gör jag?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När det gäller sex så måste var och en bestämma vad dom vill prova och inte. Det här kan betyda att man hamnar i situationer där man själv vill något som ens partner inte vill. Och visst kan man då prata om det hela och höra varför partnern inte vill och om det är något man själv kan göra för att partnern ska ha lust att prova. Men det är också allt man kan göra, för sätter man igång och tjatar, eller på andra sätt pressar på genom att bli sur osv då är det risk att man förstör hela förhållandet eftersom man då visar att man inte respekterar den andres rätt att bestämma över sin egen kropp. Och även om det skulle bli så att partnern istället ger med sig för att man pressar på, så blir det aldrig bra sex när den ene egentligen inte vill, utan kanske bara gör det för att han/hon är rädd för att den andre annars gör slut eller något. För finns det egentligen någon som älskar sin parter och samtidigt pressar henne/honom att göra något mot sin vilja för att tillfredsställa sina egna behov. Nej, jag tror inte det, utan då brister man i respekt och bryr sig inte speciellt mycket om din partner, eller hur?

Så, det enda du egentligen kan göra nu är att avvakta och så får ni tillfredsställa varandra på andra vis än genom oralsex. Därmed inte sagt att det alltid behöver vara så, utan om ni pratar om det lite då och då så kan det bli så att hon ändrar sig, eller så känns det inte lika viktigt för dig längre, det vet man aldrig. Och om din flickvän är lika ung som du, så är ni ju båda väldigt unga för att ha sex fortfarande, och det gör ju också att man inte behöver ha så bråttom med allt, och speciellt inte med avancerad sex

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar