user-image
Okänd
Annat

Mina föräldrar har skiljt sig, men bråkar och pratar skit om varandra. Jag står mitt emellan och vet inte vad jag ska göra!


SVAR

user-image
Finns bara en sak att göra, och det är att på något sätt markera för dom att du också är en människa som SKA respekteras. Att dom bråkar och pratar skit om varandra är faktiskt deras ensak och deras problem. Du ska ha minsta möjliga med det att göra! Dina föräldrar måste finna ett sätt att antingen lösa problemen, eller också fortsätta trassla med varandra på ett sätt som inte drar in dig i det hela. Vad som än händer ska du veta att du inte har minsta skyldighet att hjälpa till på mer än ett enda vis nämligen: Att markera ditt eget människovärde inför dina föräldrar!!!

I dagsläget säger jag bestämt att dom inte respekterar ditt människovärde eftersom dom kör på för fullt och använder dig för att göra illa varandra. Dom sitter fortfarande fast i sin gamla relation till varandra, eller man kanske hellre skulle säga att dom sitter fast i bitterheten över att den misslyckades. Och för att det inte ska bli för jobbigt för dom själva kastar de helt enkelt skit på varandra precis som små ungar kan göra i sandlådan, istället för att som vuxna människor ta ansvar för den misslyckade relationen och skilsmässan.

Vad det egentligen handlar om är att dom sannolikt under de sista åren av sitt äktenskap hamnade i en ond cirkel som med tiden blev en destruktiv (förstörande) vana. Och vanor är alltid svåra att bryta, och speciellt den här typen av vanor som handlar om relationer och känslor. Det allra svåraste med det här är också att det inte ligger riktigt på ett medvetet plan hos dina föräldrar, så därför kan du inte berätta det här för dom och tro att det ska bli bättre. Sånt går man hos familjerådgivare eller i någon form av terapi för att komma åt, och även om dom skulle göra det, skulle det ta tid. Allt vad jag nu berättat för dig tänkte jag att du skulle använda som en förklaring för dig själv, och motivering till att du VERKLIGEN MÅSTE markera att du är en människa som ska respekteras även om de har skiljt sig. Som du nu förhoppningsvis förstår, kommer du att få göra den här markeringen ett antal gånger innan dina föräldrar faktiskt hör vad du säger, eller fattar vad du menar. Dom är så fast i sina gamla vanor och sitt misslyckandet som jag berättade för dig om. Du ska alltså tala om för dem att du inte vill höra något om den andre, utan att dom får snacka med varandra istället.

Avslutningsvis vill jag ge dig något som du kanske kan säga när du markerar gentemot dina föräldrar: Att du älskar (eller vad som känns ok för dig att säga) dom båda två, men att dom inte får utnyttja det för att kunna kasta skit på varandra, bara för att dom har misslyckats med att älska varandra.
För misslyckats har dom även båda ville skiljas, eller om den ene kanske fortfarande skulle vilja fortsätta. Man kan ju inte hålla ihop bara för att en vill… Och det ger fortfarande inte henne/honom rätten att använda dig för att kasta skit på den andre… Och så snart som du belastas genom att bara få höra dom bråka är det fel! Så…, MARKERA!!!

Visningar : 1024

Senaste frågorna

Se Alla