Frågor och svar om onani

9 May 2004, 10:17 288
Kille, 0 år
Question


hej, jag onarerar minst varje dag. jag är fjorton år gammal och är oskuld. ja undrar om det är normalt att onarera så ofta? ja menar d e sååå skönt, ja fantiserar om mjuka bröst och om en varm o slemmig slida att stoppa kuken i! ja är d normalt?
snälla svara

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är vanligt att man har stor lust att onanera i tonåren och att man därför onanerar mycket. Det har att göra med att könshormonerna som under puberteten, vilket ökar den sexuella lusten. Men det har också att göra med att man precis börjar upptäcka sin sexualitet och då lär sig hur man kan göra det skönt för sig själv. Det ger en liten extra krydda till det hela när det känns nytt och spännande.
Till onani hör också fantasier. Många som onanerar har någon fantasi eller bild i huvudet som hetsar upp dom. Dom fantasierna kan se ut på många olika sätt, och ibland kan dom kännas ganska främmande för en själv när upphetsningen har lagt sig. Men det spelar mindre roll då fantasierna är just fantasier, vilket betyder att dom inte behöver ha något med verkligheten att göra.
Så, det finns alltså inget onormalt med att du onanerar varje dag eller att du fantiserar som du gör, utan det är tvärtom ganska vanligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar