Frågor och svar om könsorganen

18 Sep 2004, 11:25 1378
Kille, 0 år
Question


hej jag har haft sex med min flickvän ett par gånger,men nu kliar de på ollonet o det är lite röda pluttar på,vad är de för nått bör jag gå o kolla upp det?

mvh en lite orolig kille

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, du bör gå och testa dig på din vårdcentral eller på närmaste Ungdomsmottagning för det kan vara så att du fått en könssjukdom. Har ni inte använt kondom så kan din flickvän ha smittat dig. För den sakens skull är det inte säkert att hon vet att hon själv är smittad, för man kan ibland bära på en könssjukdom utan att ha några symptom varför många sprider smitta vidare utan att dom själva vet om det. Din flickvän bör naturligtvis också gå och testa sig så ni båda kan få behandling om det nu visar sig vara en könssjukdom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar