Frågor och svar om allmänt om könssjukdomar

27 Oct 2004, 10:37 670
Kille, 0 år
Question


Hej. Jag är en kille på 16 år och jag har ett litet problem med mitt underliv. Jag har åkt på en sak som kliar väldigt mycket och det är väldigt obekvämt i skolan när vi haft idrott. Jag ha några konstiga prickar på undersidan av min penis.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du haft samlag eller oralsex (munsex) utan att använda kondom så kan du blivit smittad av en könssjukdom, tex chlamydia. I det fallet måste du gå och testa dig för den här typen av sjukdomar försvinner inte av sig självt, utan kräver behandling annars kan dom ge komplikationer och framtida men, förutom att du kan fortsätta smitta andra. Testa dig kan du göra på närmaste vårdcentral eller på närmaste Ungdomsmottagning.
Skulle det nu vara så att det är uteslutet att du skulle kunna ha blivit smittad så rekommenderar jag dig att söka läkare på vårdcentralen för att utreda vad det är för problem du drabbats av. Men som sagt, gå inte runt med dom här besvären utan sök hjälp direkt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar