Frågor och svar om allmänt om könssjukdomar

19 Feb 2005, 10:56 183
Kille, 0 år
Question


skickar ni testerna till labb oavsett hur gammal man är och oavsett vilket test man vill göra? menar om en 15 åring kommer och gör hiv test,skickar ni ändå blodet till labb ,även om ni med säkerhet vet att personen inte är smittad?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Tester som görs på en Ungdomsmottagningen, vårdcentral, sjukhus eller en privat läkarmottagning skickas analyseras alltid på labb. Om man är helt säker på att personen ifråga inte är smittad så avråder man från att göra tester, men har man väl gjort tester måste dom alltid analyseras, så det finns alltså ingen läkare eller annan vårdpersonal som tar ett test och sedan låter bli och analysera det och ger patienten svar utifrån den egna övertygelsen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar