Frågor och svar om onani

22 May 2005, 21:33 597
Kille, 0 år
Question


Är jag bög?
Jag kollar ibland på gaysex på internet, och har ibland kommit på mej själv med att fantisera om att ha sex med en kille i klassen samtidigt som jag runkar. Jag känner att jag inte vill vara bög, och jag tror att jag inte är det. Men jag är inte säker på det.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Många människor blir upphetsade av att titta eller fantisera om sex mellan två av samma kön, och det gäller oavsett om man är homo-, eller heterosexuell. Så att du kollar på gaysex och fantiserar om att ha sex med en annan kille när du onanerar är i sig inget "bevis" på att du är homosexuell. Att vara homosexuell handlar inte enbart om sex utan det handlar självklart också om kärlek till en annan person av samma kön. Därför kan man inte utifrån sexuella fantasier säga om någon är homo-, eller heterosexuell eftersom dessa fantasier alltså förekommer hos både homo-, och heterosexuella. Så, framtiden kommer att utvisa vilken läggning du har, men längtan efter att krama, kyssa, ha sex med, bo ihop med, dela sitt liv osv med en person av samma kön inryms i homosexualiteten varför det alltså inte är någon skillnad mot en som är heterosexuell utan det handlar mer om ifall känslorna riktar sig mot någon av samma, eller olikt kön.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar