Frågor och svar om allmänt om abort

21 Feb 2007, 19:00 230
Annat, 0 år
Question


Hejsan! jag har bara en undring om sen sak angångde abort!
Jag gjorde en abort för ungefär 3 år sen nu, detta aborten gjorde jag när jag av o 20 veckan mycket sen abort.

doktor och dem andra som ahde hand om mig förklarde hur allt skulel gå till. de sa att ajgs kulel förda fram de som ajg gjorde då. men sedan skulle de söva ner mig och skrappas! detta gjorde dom inte trotts de hade lovat de! jag blödde då i flera veckor efter och de kom stora klumpar ut från min slida..

har de verkligen gjort rätt med mig genom att ajg modde så dåligt efteråt. de sa sedan att jag skulle kallas på efterkontroll genom att de var en sådan svår abort och sen. men de har de inte gjort fortfarande! jag är lite orligt genom att jag ha mens helatiden. detta kan bero på att jag ha p-stav som jag satte in i samband med aborten! men är bara lite orlig ,

om jag kan bli med barn igen . och om de verklugen behandlade mig rätt under arborten när de sa en sak och sedam inte gjorde de. är inte efteer kontroleln viktig? samt att amn ska skrapas efter? vill bara veta detta är något ajg ständligt gå och tänker på! kramar

Svar

När man gör en senabort så får man "föda" fram fostret. Om, man gör en skrapning efteråt kan säkert variera från olika sjukhus vilka rutiner man har. Givetvis blir det blödningar efter en senabort med klumpar- levrat blod som kan vara i någon vecka. Men den ska förstås minska hela tiden.
Tråkigt att det missades att ge dig en efterkontrollstid. Men behöver du någon att prata med så vänd dig till Ungdomsmott. Om du haft p-staven i 3 år så är det dax att byta den. Ring till ungdomsmott. så får du tid där.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar