Frågor och svar om p-piller

4 Jan 2008, 19:00 225
Annat, 0 år
Question


Hej !
Har precis börjat med p-piller , har haft normal mens i nästan 3 dagar men nu verkar den typ vara slut? Är det normalt att det kan bli så ibörjan när man tar p-piller eller borde jag gå och göra grav. test ? Hur mycket mens kan man få och ändå vara gravid ? Eller kan jag vara lugn eftersom jag har fått rätt så riklig mens fast under färre dagar ? Brukar i vanliga fall ha i ca 5-7 dagar.
Jätte tacksam för svar, gillar inte att gå runt och oroa mej :(

Svar

Hej,
Om du startade med p-pillren på mensens första dag, så har du bra skydd av pillren. Sedan att mensen blir sparsammare och färre dagar är vanligt när man tar p-piller. Så risken att du skulle vara gravid är mycket minimal, om du tagit p-pillren som man ska.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar