Frågor och svar om p-piller

13 Jan 2008, 20:00 306
Tjej, 15 år
Question


Hej jag är femton år och överväger att skaffa p-piller men äter nu receptbelagd medicin pga min epilepsi och behöver därför speciella p-piller som är anpassade och de sa att när jag tänker skaffa p-piller måste jag gå dit till sjukhuset, min fråga är om mina föräldrar måste ge mig sitt tillstånd för det eller om de ens måste underrättas? ( har ej så bra relation till mina föräldrar)

Svar

Hej,
Tråkigt att höra att du inte har en bra relation till dina föräldrar. Annars kan det vara bra att tala om att du tänker skaffa p-piller. Det är bra att du tar ansvar för din sexualitet. Du måste inte berätta att du tänker skaffa p-piller om du inte vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar