Frågor och svar om p-piller

21 Jan 2009, 19:00 129
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag har just börjat träffa en kille som jag gillar väldigt mycket, och vi har vid ett flertal tillfällen varit nära på att ha sex men det har inte blivit av pga mens och inget skydd. Jag tänkte börja med Ppiller men jag har en liten fundering. har läst lite och det står att man ska börja äta första mensdagen, alltså äter man 28 tabletter eller nåt, men på vissa så är det bara 21 piller? Så det menas att jag måste nu gå och vänta i ca tre veckor innan jag kan börja med ppiller eftersom jag nyss haft min mens, eller?

tack på förhand:)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hejsan,

Ja du ska börja på första mensdagen, men med vissa sorter kan man börja mitt i om man väntar en vecka med att ha oskyddat sex. När du går och pratar med en barnmorska på ungdomsmottagningen t.ex. så kan du fråga om det och annat som du vill veta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar