Frågor och svar om p-piller

19 Mar 2009, 21:00 230
Annat, 0 år
Question


Hejsan, jag har en fråga angående glömt p-piller (Yasminelle 28) & genombrottsblödning. Glömde ta mitt piller för 2 månader sedan, hade sex både dagarna innan, under & efter. Tog ett akut p-piller & hoppade över placeboveckan som jag läst att göra. Fick reda på att en genombrottsblödning kunde förekomma under följande tablettkarta, hade då oturen att få den dagen innan min placebo vecka.. En Tisdag på min ära.
Nu undrar jag om jag kunnat få min "mens" samtidigt som jag haft genombrottsblödning?
("Mensen" skulle komma på Fre, men eftersom jag fick en genombrottsblödning som slutade 1 senare, på Tis, är jag osäker på om jag kanske blivit gravid)..
PS: Ursäkta mycket text.

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Jag är inte barnmorska men som jag ser det så verkar det normalt. Eftersom barnmorskan här på ungdomar.se inte verkar svara på frågor längre så tycker jag att du går in på http://www.umo.se och kollar var din närmaste ungdomsmottagning ligger om du inte redan vet. Om du absolut inte vill gå till UM så finns det graviditetstest på apoteket.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar