Frågor och svar om berätta om homosexualitet

27 Mar 2009, 15:00 202
Annat, 0 år
Question


Hej! jag är en tjej på 14 år , och jag har en liten fråga.
Jag är bisexuell, och jag har inte riktigt våga komma ut med att ja är det. Jag är rädd för hur mina föräldrar ska reagera när dom får veta de. För dom tror du att de ska vara kille + tjej . men så är det ju inte.. hur ska ja säga till mina föräldrar på bästa sätt att jag är bisexuell och att jag har en tjej ?
tacksam för svar! :D

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är en jobbig situation du är i, som du delar med många många andra homo- och bisexuella. Det är läskigt att berätta för föräldrar, och kanske också för vänner. Det finns många olika sätt att berätta, kanske skriva ett brev, samla hela familjen och berätta.

Det kan kännas som att man är ensam i världen.

Kanske anar dina föräldrar redan? Vet någon av dina vänner? Rfsl är en riksförbund för bla. homo-och bisexuellas rättigheter. De har flera telefonlinjer och chatt dit man kan vända sig när man är ung och behöver någon att prata med. De som svarar är själva homo eller bi och har liknande upplevelser bakom sig.

Här kan du få mer information och telefonnummer:

http://www.rfsl.se/?p=3353

http://www.linje59.se/

http://www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar