Frågor och svar om utseende

24 Apr 2009, 22:00 674
Annat, 0 år
Question


Hej=)

Jag känner att jag helt har förlorat mitt självförtroende. Det är ofta att jag känner mig illa omtyckt och att jag är beroende av det som är runt omkring mig. Jag blir också så otroligt stressad när jag läser olika tidningar där det står vad en kille söker hos en tjej och hur de visar intresse. Exempelvis så läste jag att en kille håller blicken i minst 8 sekunder i fall han tycker att man är attracktiv. Då får jag panik och tycker att det aldrig hänt mig och då börjar jag tvivla på mitt utseende. Jag blir alltid intresserad av killar som har gott självförtroende och som är lite av en womanizer men jag vet inte om jag är tillräckligt snygg för dem. Jag har aldrig blivit klassad som nörd eller konstig, för jag brukar oftast bry mig om hur jag ser ut och jag har fått komplimanger, men så fort jag inte får någon bekräftelse sjunker mitt självförtroende drastiskt. Jag har varit på fester, men det enda som hänt är att jag blivit väldigt full och skämt ut mig eller att jag bara gått runt och försökt prata med folk men aldrig att jag strulat med någon. Frågan är hur jag ska göra så killar fattar lite mer intresse för mig. Är det verkligen sant att om de inte håller blicken kvar minst 8 sekunder så tycker killen att jag är ful? När man är i skolan hur ska man då veta om någon kille tycker man ser bra ut, går det att veta vad de tycker? Eller kan det vara så att även fast en kille är populär och är van att tjejer tycker att han är snygg inte orkar lägga ned någon tid på varje gång han ser någon som han tycker ser bra ut? Allt är bara så otroligt jobbigt och jag är beroende av att få bekräftelse och känner att jag aldrig kommer få den killen jag vill för att jag inte är tillräckligt snygg. Det är så hemskt attt jag tänker så men jag kan inte rå för det! Det känns som om det är killens jobb att ta kontakt med mig inte tvärtom. Jag vill ju vara så snygg att han ska lägga märke till mig! Ett annat problem är facebook....jag har tagit bort den bara för att jag tycker det är stressigt med alla kontakter man måste visa att man har och alla bilder man måste visa upp på sig själv...vilken fest man har varit på o.s.v.

Svar

Det man ska komma ihåg när det gäller tidningar är att de vill sälja. Och att sälja, det gör man med enkla lättlästa artiklar med lättförstådda råd och tips från "experter". Man ska känna "aha, om jag bara gör så här och blir sån där, DÅ kommer jag bli snygg framgångsrik och smal, få många killar osv. Det mesta är ganska svart eller vitt i de här tidningarna. Så funkar inte världen som tur är.

Självklart kan man inte se om en kille tycker att man är attraktiv genom att han ser på en i minst sex sekunder. Visst, om man ser nån som är snygg så tittar man gärna lite extra :) Men det är inte som det står i den tidningen.

De killar du blir intresserad av kanske inte alls alltid har så bra självförtroende. En del som flirtar och raggar med och på många har tvärtemot ganska dåligt självförtroende. Andra har det inte. Det går inte att se på en människas utsida.

Precis som med andra sidor på nätet så kan Facebook vara väldigt krävande och det kan vara lätt att känna att ens eget liv är tråkigt och innehållslöst. Så är det förstås inte heller, alla lever vi olika liv och det viktigaste är att vi lever ett liv där vi själva trivs. Och om du inte trivs med Facebook så behöver du inte ha en. Det väljer man själv.

Om du vill får du gärna adda min msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar