Frågor och svar om allmänt om abort

4 Jun 2009, 10:00 304
Tjej, 14 år
Question


Jag har nu testat mej och det visar sej att jag är gravid. Så hur ska jag nu göra för att kunna göra en abort? Vart ska ja vända mej? Till en hälsosentral eller? Och hur mycke kostar det? Och måste föräldrarna veta om det? Och hur länge tar det att göra en abort?

Svar

Om du är gravid så är det bästa att du vänder dig till din ungdomsmottagning. Du kan hitta den på http://www.umo.se Där finns det barnmorska, gynekolog och kurator som du kan samtala med och som kan hjälpa dig vidare.

Oftast kostar en abort som ett vanligt läkarbesök, men den kan även vara gratis.

Föräldrar måste inte veta om det, men jag brukar säga att det är bra att berätta. Du kommer kanske inte må så bra fysiskt efter aborten och då kan det vara skönt med stöd hemifrån.

Hur lång tid en abort tar är olika. Läs mer på http://www.umo.se. Du får gärna lägga till mig på msn: [email protected] om du känner att du behöver lite stöd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar