Frågor och svar om allmänt om abort

9 Sep 2009, 11:00 243
Annat, 0 år
Question


Hej
Jag har verkligen trasslat till det. Jag blev dumpad för typ en och en halv månad sen av en kille som jag varit tillsammans med i två år. Saken är den att efter vårt ubrott var jag jätte ledsen och fick hjälp av vänner att komma över honom och nu har jag hittat en kille som jag träffat ngn gång. Men förra veckan märkte jag att jag var gravid och jag vill inte ha den då det e mitt Xs. Men e det en synd att göra abort? Hamnar man i helvetet och kommer man hata sig själv för alltid? Just nu hatar jag mig själv. Jag kan ju inte fortsätta se den nya killen och göra en abort och hur ska man någonsin komma över att jag gjort en?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är vanligt att det kommer mycket tankar kring en abort. I vissa kretsar, t.ex. strängt kristna, ses abort som en synd och är väldigt tabu.

Jag tror inte att det är så, och för mig är Gud en god gud som förlåter och älskar människan.

Det är vanligt att känna hat mot sig själv när man gör en abort, men du har alltid rätt att gå och prata med en kurator. Det kan vara väldigt bra, att få hjälp att nysta upp tankarna och känslorna.

Jag förstår inte riktigt vad du menar med att du inte kan se den andra killen och samtidigt göra en abort, men att du gör en abort är i sig inget hinder för en ny relation. Det är viktigt att du berättar för honom, så att han får höra det av dig och inte genom rykten t.ex. Han kan också stötta dig.

Om du vill prata mer om tankar kring abort och tro så kan du maila till Anders Hedman här på UM. Han är präst och är van vid att prata med unga om tro.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar