Frågor och svar om regler och moral

15 Feb 2010, 12:00 303
Annat, 0 år
Question


Hej!

Det är så, att jag under en lång tid har varit tillsammans med en halvarabisk tjej i hemlighet då hennes familj är muslimer.
Vi vet om att det kommer bli hon och jag livet ut, vi har känt varandra i över fem år, varit ihop i åtta månader, samt varit förlovade i en månad.

Därför så ska vi prata med hennes pappa om drygt en månad, där jag ska låtsas vara en muslim som vill gifta sig med henne.

Jag är kristen, och jag står väldigt nära Gud.
Jag tror att Han förstår mig, och varför jag gör detta..
Om jag har fattat rätt så kommer vi inte ha så mycket kontakt med hennes familj och släkt sen när vi väl har fått mig godkänd och vi kan flytta ihop.

Men jag bara undrar hur vi ska göra med barnuppfostran sen, för vi båda vill ha barn om ett par år, runt 25 ungefär.
Hon kan tänka sig ett kristet bröllop sen om ett par år, ett riktigt som vi själva bestämmer, och kanske dop av barnen.

Jag ser inte dopet som något kristet bindande, bara en fin grej jag vill ge våra barn.
Jag tänker inte tvinga barnen till någon religion alls, men självklart är det mycket olikheter mellan min uppfostran och min fästmös.

Hon äter inte fläskkött, men det gör såklart jag.
Jag kan tänka mig att ändra lite kostvanor, då hon knappt äter kött och gillar vegetariskt, och jag har alltid velat prova på det.
Men frågan är ju somsagt om barn och uppfostran-
De ska ju gå i svensk skola, och har ju ingenting med islam att göra egentligen.

Borde vi uppfostra dem "svenskt", och låta dem äta vad de vill?
Jag skulle vilja göra det, och självklart är det ju något som vi tillsammans måste bestämma.
Men jag ville bara ha en opartisk syn på det hela.

Tack!

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Det här är en stor och mycket allvarlig fråga. Jag råder dig att ta kontakt med någon som är betydligt mer kunnig än jag i den här problematiken. Jag tycker att du borde ta kontakt med Michelle Stewart som finns här på ungdomar.se. Hon eller någon annan i hennes organisation, Elektra, kan ge dig goda och realistiska råd. Jag ber dig att absolut inte låtsas vara muslim inför hennes pappa eller någon annan. Det kan vara förenat med stor fara både för dig och din tjej.

Hör snarast av dig till [email protected] De har har jobbat länge med hedersrelaterade frågor och kulturkrockar av alla möjliga slag.

Försök inte lura någon. Det kan bli en förtroende kris som räcker livet ut. Dina barn vill antagligen ha kontakt med sin mormor och morfar, men hur ska det gå om det börjat som du har planerat?

Lycka till med kärleken!
[email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar