Frågor och svar om p-piller

27 Apr 2010, 10:00 202
Tjej, 15 år
Question


hej!jag har länge funderat på att skaffa p-piller pågrund av min otroliga mensvärk och att den inte är regelbunden.Kanske ska nämna att jag fick den för 1 och ett halv år sen. Min mamma tycker det är helt okej att jag vill ha p-piller.Men min fråga är vilket skulle passa mig bäst? är 157 väger 42 om det hjälper att veta. Jag skulle gärna vilja ha ett där man också får mest chans att få större bröst eller gå" upp i vikt " som ni kanske skulle säga.Alltså ett hormonfyllt p-piller antar jag. Detta är inte så viktigt bara att jag känner mig väldigt platt och skulle inte ha något emot att gå upp några extra kilon helst på rumpa och bröst. Men först och främst något som lindrar smärtan! Jag ska gå med min kompis som också vill skaffa till ungdom och fråga men jag skulle gärna veta några som skulle passa mig innan jag går,tack.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

För att få svar på dina frågor kan du boka tid hos din ungdomsmottagning. Där får du all information som du behöver. Du kan också läsa mer om p-piller på http://www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar