Frågor och svar om klåda

13 Sep 2010, 15:00 290
Annat, 0 år
Question


Hej
Det gör väldigt ont i mitt underliv. Det gör ont nästan hela tiden. Nästan så jag bara vill klia eller trycka för det gör så ont och irriterar. Jag tvättar inte underlivet överdrivet mycket, utan är väldigt försiktig. Först trodde jag det var urinvägsinfektion, men det går inte över fastän jag dricker tranbärsjuice och massa vatten. Sen kände jag att det gör ont mer i slidan eller slidmynningen. Jag blev orolig och kollade lite. Det ser ut som att en av bartholins körtlarna håller på och lossna. Vad kan det vara? Är det farligt? Jag borde väl egentligen gå till en gynekolog, men jag är så otroligt rädd. Tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

När man har så ont i underlivet som du beskriver så är det viktigt att gå till en läkare för att få hjälp. Det hjälper inte att gissa och oroa sig. Kontakta din ungdomsmottagning eller vårdcentral.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar