user-image
Okänd
Annat

Jag har ett problem. Jag har precis skaffat flickvän och nu kan jag inte få stånd när jag helst av allt vill ha det. Vad ska jag göra?


SVAR

user-image
Jag utgår i mitt svar ifrån att du inte haft problem att få stånd innan du träffade din nuvarande flickvän:
Det första jag råder dig till är det tuffaste du kan göra i din situation. Du bör snacka med din flickvän om saken. Och då menar jag inte så där snabbt i förbifarten, om du förstår vad jag menar… Utan snacka precis som du antagligen gör med dig själv i dina tankar.

Sannolikheten att du råkat ut för en slags psykologisk låsning är ganska stor, och då är det alltid bäst att lägga korten på bordet och snacka om det. Enbart att kunna prata om det med sin flickvän kan vara tillräckligt för att låsningen skall släppa , men ibland är det inte så.

Skulle det inte hjälpa, kan man göra andra saker. Till exempel så kan ni försöka komma överens om att vara tillsammans på ett nära sätt utan att det skall leda till att ni skall ha sex. Det är nämligen så att många killar kan känna en press över att kunna få stånd och ha sex i alla lägen och att det faktiskt kan bli så att killarna tror att varje gång man kramar och kysser sin tjej så måste det leda till sex. Detta kan faktiskt leda till att killar ofta får lite prestationsångest, vilket kan orsaka att man inte kan få stånd. Jag säger inte att det måste vara så för dig, men möjligheten finns. Alltså kan ni försöka att till exempel lägga er och kramas efter att ni kommit överens om att inte försöka ha samlag just vid det tillfället. På så vis tar ni tillsammans bort lite av den press som ligger på dig

Pröva inte bara en gång utan i alla fall fem gånger, innan ni försöker igen. Man kan faktiskt behöva använda det här knepet i flera omgångar innan det blir något resultat.

Ett annat sätt är att du med hjälp av smekningar (t ex fingrar och tunga) gör det skönt för din flickvän, för att på så vis också få bort lite press på dig under en period. Alltså ställer du dig själv på vänt och tränar istället upp din förmåga att göra det skönt för din partner. Det är faktiskt inte så lätt och även här gäller det att ni pratar om vad som hon tycker är skönt. Att träna upp den här förmågan är något som killar och män ganska ofta glömmer bort. Man kör på som vanligt och så är det inte så mycket mer med det…

Ni skulle också kunna prova på att nakna massera varandras kroppar (armar, ben, huvud, ansikte, fötter, mage, rygg, bröst och axlar). Och det behöver inte vara någon märkvärdig massage, utan knåda lite försiktigt och snacka om vad som känns bra. Samma sak gäller här som tidigare, det vill säga att det inte behöver leda vidare till att ni har sex. Det är faktiskt bra om ni även här kan bestämma att det inte ska leda vidare till samlag. Ger ni det här lite tid kommer ni att bli duktiga på att massera varandras kroppar samtidigt som ni lär känna varandras kroppar ännu bättre, vilket sannolikt kommer att ge er häftigare sexuella upplevelser med tiden.
Massage har en avslappnande effekt och skulle också kunna lösa ditt problem ifall det till exempel finns en spänning inom dig som du inte är medveten om. Det är inte alls något ovanligt, och det svåra är just att man kan vara fullständigt omedveten om att man är spänd tills man blir avslappnad. Först då känner man hur spänd man varit. Psykologiska saker kan vara jätteluriga.

Avslutningsvis vill jag säga att ifall du aldrig haft stånd, bör du gå till läkare och undersöka dig ordentligt, för då krävs det andra åtgärder än de råd jag nu givit dig.

Visningar : 1119

Senaste frågorna

Se Alla