Frågor och svar om kompistryck

12 Mar 2011, 09:00 275
Kille, 17 år
Question


hej nu är det så att jag har funderat på att köpa mig ett par moonboots! men jag vill inte bli retad för det! så hur gör jag så att jag kan köpa mig ett par moonboots och slippa bli retad för just det?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Jag tycker absolut du ska köpa dom. Du ska vara den du är och inte den du tror att alla andra vill att du ska vara. Det är viktigt att känna sig trygg i sig själv, det skapar självförtroende och självkänsla. Låt inte någon annan påverka ditt liv, det är ditt och ingen annan har med ditt liv att göra, inte när det gäller kläder och annat.

Vet du vad mod är? Det är att våga vara speciell, inte att följa strömmen som alla andra gör. Det är att våga vara sig själv helt enkelt. Ingen har någonsin rätt att trycka ner dig oavsett klädstil, kön, etnisk bakgrund, utseende eller liknade. Lyssna på ditt hjärta, vill du skaffa dom, så gör det! Det du kan göra är ju att försöka säga till dom att du har din klädstil och att dom ska se din personlighet före vilka kläder du har! Det är äkta vänner det!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar