Frågor och svar om kompistryck

25 Mar 2011, 23:00 204
Annat, 0 år
Question


Hej,
Jag, liksom många andra kan jag tänka mig, dras inte till festande och uteliv. Jag har aldrig varit full eftersom jag har inte velat bli, men tycker inte det är något fel med att dricka och förstår varför andra vill bli fulla. Jag känner mig obekväm i nattklubbssituationer. Varför är jag inte bekväm i situationer där egentligen folk bara är fulla och glada? Och varför dras inte jag till att bli full och glad?

Såklart kan svaret vara individuellt, men det kanske finns en vanlig anledning till att vissa föredrar myskvällar hemma framför dricka och dans ute?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Jag är nykterist och utelivet är heller inget för mig. Jag har gått ut 3 gånger i mitt liv och är 23 år. Det är bara acceptera, vi alla är olika och har därför olika intressen och saker som vi tycker är kul. Jag brukar säga att dom vännerna som inte kan acceptera att jag är nykterist, dom kan man slänga i papperskorgen då dom inte är några äkta vänner.

Jag älskar mysiga hemmakvällar med ljus, film/tv, middag eller liknade. Jag tycker du ska fortsätta göra det och umgås med sånt folk som gillar det. Man kan hitta rätt personer lätt på nätet eller i föreningar.

Utelivet är ytligt och där är det bara utseendet som folk går på. Det sker också hets drickande och liknade. Varför bli full och inte ens komma ihåg kvällen dagen efter? Eller varför bli full när man ändå bara blir bakis? Nä, du och jag är mycket smartare än vad andra tror. :) Forsätt gå din egen väg, det kommer löna sig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar