user-image
Okänd
Tjej

Har hört att man kan skicka efter kontaktlinser billigare utomlands. Vet Ni om det är säkert och ev. några webaddresser?


SVAR

user-image
Det har funnits handel med kontaktlinser via postorder i snart 20 år, och de senaste åren har det även dykt upp hemsidor på Internet som säljer kontaktlinser. Linserna som erbjuds är de samma som du hittar hos din Optiker och det är lätt att tro att det blir billigare att handla via postorder/ internet än att köpa dem i affären.

Priset på månadslinser som du betalar hos din Optiker är oftast inkluderat en syn- och ögonundersökning, vissa garantier, bytesrätter, kontaktlinsvätskor och etuier att förvara linserna i samt 6 par linser, dvs 12st linser. För allt detta betalar man ca 1000-2000 kronor per halvår beroende på vilken linssort och vilka kontaktlinsvätskor som du använder.

Priserna på Internet är Box-priser dvs priset för 6st linser och inget mer. Dessutom tillkommer oftast moms och frakt på det angivna priset. För att göra en riktig prisjämförelse måste du alltså ta Box-priset x 2 x 1.25 (momsen) plus frakt och eventuella tull-avgifter. För att få beställa via Internet måste du bifoga en Linsordination (recept) och den får du av din Optiker och den kostar ca 250-400 kronor. Nu har du allt utom linsvätskor och beroende på vilka du använder så kostar de ca 200-300 kronor för 3 flaskor som räcker ungefär i 6 månader.

Räknar man nu på detta så kommer man snabbt fram till att det blir sällan billigare, ibland rent av dyrare än att köpa dem här hemma. Dessutom går man miste om garantier om någon lins går sönder, eller om din syn förändras och du behöver nya styrkor.

Tyvärr är det så att det fuskas en hel del med momsen när man handlar via Internet, och därför kan jag inte rekommendera någon speciell hemsida.

Visningar : 945

Senaste frågorna

Se Alla