Frågor och svar om berätta om homosexualitet

14 Dec 2011, 17:00 274
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har ett problem... Jag är kär i både killar och tjejer... Just nu har jag varit kär i tjejer som är 117, 18 år... Är jag lesbisk? och om jag är det hur ska jag berätta det... Jag känner mig pressad, och ledsen. Snälla Hjälp!

Svar

Hejsan tjej 14 år!

Du skriver att du är kär i både killar och tjejer så det låter mer som att du är bisexuell.
"Bisexualitet är en sexuell läggning där personen känner sexuell och emotionell dragning till personer av båda könen."

Det kan vara väldigt svårt att berätta en sådan sak för att man tror att man är ensam om att känna så. Det ser dock inte ut så idag i Sverige, det finns många bisexuella och även homosexuella så du behöver inte känna dig ensam.
Kanske du kan börja med att berätta för en nära vän, någon du litar på? Eller kanske för dina föräldrar. Du kan antingen prata med dem eller kanske skriva ett brev om det känns lättare.

Om du behöver ytterligare stöd så kan du prata med någon på RFSL som är ett riksförbund för bl.a homo och bisexuellas rättigheter. Du kan antingen ringa dem eller chatta med någon där. Många av dem som svarar har liknande upplevelser :)
Här kan du få mer information och telefonnummer:

http://www.rfsl.se (sök på HBTjouren)

eller

http://www.linje59.se/

Hoppas du tycker du har fått lite svar på din fråga.
Lycka till!
Stor kram Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar