user-image
Okänd
Annat

Hej!!Jag är en Tjej på 14år och för ett år sen så hände det mig en hemsk sak och för två veckor sedan så började jag drömma om det och jag slutar inte drömma om de… Jag ver inte vad jag ska göra jag orkar verkligen inte leva längre!!Vad ska jag göra…


SVAR

user-image
Att du börjar drömma om det igen är en signal till dig från ditt psyke att du måste ta tag i det som hände för ett år sedan genom att prata om det med någon. Alla dina känslor, funderingar och kanske rädslor som du går och bär inom dig måste få komma ut. Alltihop ska ut! Så länge du gömmer det inom dig för att det är så oerhört smärtsamt att plocka fram det, kommer du inte psykologiskt att kunna bli fri och gå vidare. Så ta dina drömmar på allvar och börja prata även om det blir jobbigt. Vårt psyke är verkligen en fantastisk apparat som sänder ut signaler på olika sätt när vi går omkring i våra respektive liv. Och det gäller att lära sig uppfatta signalerna rätt.

Vissa kallar det en typ av livserfarenhet, och det är faktiskt inte så dumt. Men fullärda blir vi aldrig om vi så skulle bli 1000 år gamla. Psyket är en så otroligt komplicerad apparat att vi helt enkelt inte kan tyda alla våra reaktioner på rätt sätt i alla ögonblick. Som tur är behöver vi inte det heller. Vi kan leva ett psykologiskt gott liv ändå.

MEN.., när man hamnat i din situation och drömmer som du gör måste man ta den signalen på allvar för då har något gått snett… Du kan ju försöka med någon du känner och litar på till att börja med. Fungerar inte det, vare sig det känns fel för dig eller för den som ska lyssna, råder jag dig att ta kontakt med närmaste ungdomsmottagning, skolkurator eller barn-, och ungdomspsykiatrin ( BUP).

Visningar : 976

Senaste frågorna

Se Alla