user-image
Okänd
Tjej

Hur funkar det om man inte får ut sitt slutbetyg? Vad är viktigast att läsa på Kom-Vux för att få ett slutbetyg?? Jag har inte godkänt i matte bland annat och jag förstår att det är något jag måsta ha. Men om man är godkänd i alla andra ämnen (jag går samhäll/samhäll) vad krävs det då för att få ut slutbetygen?? Om man inte tänker gå Kom-Vux direkt hur gör man för att söka dit ett år efter studenten??


SVAR

user-image
Även om du inte är godkänd i alla kurser, får du ett slutbetyg. IG är också ett betyg. Det är när du söker till högskola/universitet som du måste vara godkänd på minst 90% av kurserna som ingår i ett slutbetyg för att vara behörig att söka till högskola/universitet. Som särskild behörighet kan sen krävas godkänt i Ma. Som jag förstår på din fråga så bör du få ett slutbetyg. Men har du verkligen IG i både MaA, MaB och MaC?

För att få ett slutbeyg från KomVux krävs samma sak som från ungdomsgymnasiet - att man gått ett fullständigt program och läst alla kurser ingår i programmet. Har du slutbetyg från gymnasiet kan du inte få ett nytt slutbeyg från KomVux, utan du kompletterar i så fall ditt gymnasiebetyg. När det gäller KomVux måste man söka dit, du kommer inte in automatiskt. Ta kontakt med KomVux i din kommun så får du information om ansökningstider och liknande.

Men man ska inte gå någon utbildning om man inte är motiverad att göra det, och jag tycker inte det är bra att läsa in kurser på KomVux bara för att man måste.Då ska man veta vad man vill läsa, vad man behöver läsa och, framförallt, vill jag läsa.

Min rekommendation är - ta det lugnt, fundera på vad du vill med ditt liv, jobba ett tag och känn hur det känns. Om ett eller ett par år har du kommit på vad du vill studera till och har då ett mål. Det är då mycket enklare att ta ett beslut och planera sin tid, skaffa information och ha lust och ork att ta tag i studierna igen.

Lycka till!

Visningar : 1148

Senaste frågorna

Se Alla