user-image
Okänd
Annat

Hej. Jag är 18 år och jag har ett stort problem som jag mår väldigt dåligt av. Jag skriver hit för att jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Mina bröst är väldigt stora, och dom är olika stora. Det ena bröstet är en hel storlek större. Brukar köpa D-kupa som är lagom för det ena bröstet medans det andra inte får plats. Inte nog med det, dom är hängiga. Jag mår verkligen dåligt av detta och jag skäms för att visa brösten för ev. partner. Tycker att mina bröst är fula. Jag vill operera men jag vet inte hur jag ska gå till väga. Men jag kommer inte kunna betala operationen själv, kan man få den betald? Snälla hjälp mig!


SVAR

user-image
Det är inte ovanligt att pariga organ som just brösten kan skilja i storlek och längd. Till exempel kan ena foten vara större än den andra hos en och samma person, samma med öronen, benen osv...

Om storlekens skillnad är mycket påtagligt samt att storleken vållar besvär med tex tyngden som gör att man får ont i nacken eller skuldrorna kan man genomgå en så kallad bröstförminskande operation. Denna operation varierar från landsting till ett annat.

Vissa kirurgkliniker är ganska liberala med att hjälpa till att operera medans andra är konservativa inte minst på grund av långa väntetider. En del kliniker vill dessutom att du ska inte vara uttalad överviktig.

Jag tycker du kan lösa din problem på ett enkelt sätt. Sök en tid hos din distriktsläkarmottagning för en bedömning, och så får man efter det fundera på hur man skall gå vidare.

Visningar : 1839

Senaste frågorna

Se Alla