Frågor och svar om berätta om homosexualitet

13 Nov 2012, 13:00 538
Kille, 14 år
Question


Hej jag är en 14 årig kille och jag är kär i en kille i min klass men jag kan inte berätta till någon att jag gillar killar för att min familj och släkt är helt emot det. De skulle blivit besvikna om de fick reda på det och därför vågar ja inte berätta det till men jag vill veta om killen jag är kär i också gillar andra killar men ibland tror jag att han gillar mig för han gör typ " gay " saker så att säga. Men vi är rätt bra kompisar och om jag säger något till han kanske det förstör allt och han inte vill vara med mig med. Vad ska jag göra, hur kan jag få reda på om han är homo eller bi??? Och jag vill ofta prata med folk men vågar inte för att ja litar inte på någon. Vad ska jag göra ?

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är alltid du själv som bestämmer om du vill "komma ut" dvs berätta för din omgivning att du är homo eller bi. Om personer i din familj och omgivning inte ger dig stöd och du är inte vill berätta för någon nära så finns det andra som kan stödja dig:)Det finns många bra att prata med som kanske har varit eller är i samma situation som du är. Det finns mycket bra information på rfsu.se. Man kan också prata med någon som har tystnadsplikt om du inte litar på någon annan. Som kurator på skola eller ungdomsmottagning.

Det kan vara svårt att få reda på om killen du är kär i också är bi eller homo. Han kanske också är lika rädd för att komma ut som du är. Det du kan göra är att prata med honom om det, men om du själv inte är helt ärlig och säger vad du tycker så kanske inte han kommer göra det heller.

Det får ju ta den tiden du behöver för att berätta. Du ska bara göra det om det känns bra för dig, du bestämmer helt själv! Du har rätt att vara dig själv!

Lycka till och ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar