Frågor och svar om underlivet

28 Nov 2012, 17:00 1285
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag har väldigt stora blygdläppar och klitoris(eller iallafall huden där på) så när man står rakt så ser man liksom de båda.
Jag skäms för det. Är det liksom normalt att de båda är stora? Jag är ju ganska ung och de växer väl ganska länge, så de blir väl värre.. Men är det konstigt på något sätt?

Tjej, 13

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
tjejers underliv kan se ut på olika sätt, de kan ha olika form och storlek på blygdläpparna, venusberget och klitoris. Underlivets yttre delar slutar vanligtvis växa då man kommit ur puberteten, alltså någon gång mellan det att man är 16 och 18 år. Det finns inget "rätt" eller "fel" utseende för blygdläppar. På den här sidan http://www.umo.se/Kroppen/Tjejers-underliv/ kan du läsa lite mer och det finns även illustrationer som visar hur underlivet är uppbyggt och hur det till exempel kan se ut.

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar