user-image
Okänd
Tjej

Vad ska jag göra, jag känner mig så ensam?


SVAR

user-image
Precis som med alla problem är dom alltid personliga, dvs du måste först av allt ta reda på vad du menar med att INTE vara ensam. För två personer kan känna sig ensamma fastän den ene har många kompisar och den andra ingen alls. Den med kompisar kanske känner sig ensam för hon/han inte tror att någon av kompisarna egentligen bryr sig. Och den andra känner sig ensam för att hon/han inte har några kompisar alls. Två andra personer känner sig inte ensamma därför att den ene har en bror som hon/han kan prata med och den andra personen har t ex en hund som hon/han är ute och tränar med varje dag.

Det är heller inte så ovanligt med personer som alltid har bråttom till skola eller arbete, för att sen skynda sig till den ena eller andra kursen, och sen stressa vidare till något föreningsmöte för att avslutningsvis snabba sig hem till ett teveprogram osv. Dom har helt enkelt för mycket att göra för att känna sig ensamma (jag har träffat på en hel del i mitt jobb som både kurator och psykolog). Och det finns dom som känner sig ensamma för att dom inte har någon partner, utan bara kompisar. Och tvärtom finns det dom som känner sig ensamma för att dom har sin kille eller tjej, men inga kompisar.

Därför är det viktigt att du försöker komma på vad det är som du skulle vilja ha för att inte känna dig ensam. Och det finns inget som är rätt eller fel, för det är du och bara du som känner hur det verkligen känns. Kolla runt omkring dig så får du se att alla inte är populära personer som står i centrum och blir t ex bjudna på alla fester.., MEN dom behöver inte känna sig så ensamma för det… Det gäller alltså att du funderar ut vad du skulle vilja ha för att inte känna dig ensam. När du ändå håller på med det, så kan du också kolla med dig själv vad du är beredd att satsa för att förändra din situation. Och kom ihåg.., att ingen människa är född till att vara ensam även om det kan kännas så ibland…

Visningar : 973

Senaste frågorna

Se Alla