user-image
Okänd
Annat

Jag har två kompisar som knappt kände varann,sen blev de kompisar genom mig på nåt sätt..nu har de stött ut mig…käns det som. jag och "elin" hade jätte roliga och dumma skämt som vi kan skratta åt men inte "sara". snart ska vi åka till götborg och gå på opera och på stan med skolan.. problemet är nu så att "Sara" ska börja i vår klass innan operan…jag och "Elin" tycker att "sara" ibland är lite jobbig…men nu käns det som de stötter ut mig…"elin" HAR TYP BARA MIG OCH "sara" men gämt när "sara" kommer till oss på lunch rasten babblar de hela tiden och jag får knappt en syl i vädret…..snälla hjälp mig….


SVAR

user-image
Jag har två olika förslag att ge dig, och vilket du väljer beror dels på dig själv och dels på hur väl du känner Elin. Det första är att du fortsätter precis som ingenting hänt, men funderar ut olika saker som du kan ta fram när dom börjar babbla. Alltså ska du höja rösten och börja babbla på du också, men då gäller det ju att man har någonting att babbla om. Det skulle kunna vara något som du tänkt ut, eller läst, eller hört. Och det kan vara precis vad som helst, skvaller, mode, något du drömt på natten.., ja precis vad som helst. Grejen är att du vet vad du ska säga när du höjer rösten och börjar babbla. Dom kanske inte ens märker att du känner dig utanför eftersom dom babblar så mycket. Men börjar du också babbla så kanske dom börjar babbla med dig också. Och då kommer det antagligen att kännas bättre för dig. Väljer du att följa det här rådet kommer du kanske att känna dig både dum och löjlig i början. Men funkar det så kommer det bara att bli lättare och lättare, och till slut kan du babbla så mycket du bara vill utan att det känns konstigt.
Mitt andra förslag är att du tar ett snack med Elin och berättar precis som det känns. Och det är inte heller så lätt till att börja med, men även det här blir lättare när du kommit igång och märker att hon faktiskt lyssnar och bryr sig.
Vilket av mina förslag som passar dig bäst beror som jag sade i början dels på vad som känns lättast för dig att göra (antagligen är inget av dom lätt för dig, men det ena är säkert ändå lite lättare om du jämför), och dels på hur väl du känner Elin (känner du inte henne så där jätteväl, kan det kanske bli fel om du berättar exakt hur du känner det). I och för sig kan du faktiskt testa mitt första förslag först och ifall det inte fungerar kan du ju testa det andra också. Men det måste kännas LITE rätt för dig också även om du får anstränga dig för att klara av det.

Visningar : 953

Senaste frågorna

Se Alla