Användarvillkor

För att Ungdomar.se ska vara ett schyst ställe att hänga på har vi satt upp några enkla regler som vi vill att du följer. När du blir medlem på sajten godkänner du reglerna, och det är därför viktigt att du läser igenom dem noga. Det kan hända att vi då och då gör små ändringar eller tillägg till reglerna. I så fall kommer vi att presentera dessa automatiskt vid nästa inloggning.

Har du frågor angående ditt medlemskonto är du välkommen att kontakta [email protected]

Vår värdegrund

På Ungdomar.se sätts allas lika värde i första rummet, oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning och funktionshinder. Vi strävar efter att alla våra plattformar ska vara välkomnande platser där människor bemöts med respekt.


Regler


1. Ditt konto är personligt
För att undvika missförstånd får ditt konto på Ungdomar.se inte användas av någon annan än dig själv. Det är dessutom bara tillåtet att ha ETT konto. Om vi upptäcker att du har flera olika konton kommer vi att radera det senaste skapade.

2. Du ansvarar själv för allt du gör
Ungdomar.se ansvarar inte för eventuella tråkigheter som kan uppstå på grund av något du skrivit eller laddat upp på sajten. I stort sett allt du lägger ut här kan ses av vem som helst – och även om du raderar ditt konto kommer alla inlägg du skrivit i forumet att finnas kvar. Vi föreslår därför att du tänker dig för en gång extra innan du postar något känsligt på sajten.

3. Ungdomar.se ansvarar inte för förlorat material
Ungdomar.se ansvarar inte för om något av ditt uppladdade material skulle råka försvinna till följd av exempelvis en serverkrasch eller hackning. Se därför till att alltid spara viktiga meddelanden, texter eller bilder på din egen dator innan du laddar upp dem på sajten.

4. Du måste visa respekt
Vi vill som sagt att Ungdomar.se ska vara en trevlig sajt att hänga på. Därför är alla former av kränkningar, trakasserier, hot, sexuella ofredanden och mobbning totalförbjudet här. Det är heller inte tillåtet att publicera bilder och namn på personer som inte har godkänt detta. Vi följer svensk lagstiftning och det hela är egentligen väldigt simpelt: Var snäll, tänk dig för och respektera andra!

5. Du får inte sprida reklam
Att annonsera ut dina gamla gympadojor eller berätta om din lokala garageloppis är självklart okej att göra i forumet. Men vill du göra storskalig annonsering eller lägga ut marknadsundersökningar i forumet måste du kontakta oss först och fråga om lov. Det är heller inte okej att starta trådar enbart i syfte att sprida din blogg, din youtubekanal eller hemsida.

6. Du får snacka om vad som helst, men inte hur som helst
På Ungdomar.se är det fritt fram att diskutera droger, ätstörningar och självskadebeteenden samt dess effekter på kroppen. Det är däremot INTE tillåtet att tipsa om illegala substanser och heller inte att berätta för andra hur de ska gå tillväga för att skada sig själva (exempelvis genom att posta tips om självsvält och ohälsosamma kalorimängder, eller självmordsguider). 

7. Irritera inte andra medlemmar
I forumet ska diskussionerna ske i den publika andan, och det är inte tillåtet att chatta eller dubbelposta trådar. Det är inte heller tillåtet att ladda upp autoplay-ljudfiler, då detta är störande. Alla ska ha rätt att själva bestämma om de vill lyssna på en ljudfil. Det är okej att länka till ett youtubeklipp, men bara om användarna själva får välja att trycka på play.

8. Tänk på vilka bilder du laddar upp
Eftersom Ungdomar.se är en ungdomssajt är det förbjudet att posta pornografiskt material här.  Tänk dig noga för – på internet sprids material fortare än vinden!

9. Du får inte söka sexuella kontakter
Det är inte tillåtet att söka sexuella kontakter på Ungdomar.se, varken i forumet eller via PM. Om du gör det kommer ditt konto omedelbart att stängas av. För din egen säkerhet plockar vi bort trådar vars syfte enbart är att länka till konton på diverse sociala medier.

10. Ungdomar.se får använda ditt material, men inte hur som helst
Allt material som du laddar upp på Ungdomar.se behåller du själv upphovsrätten till. Däremot har vi rätt att använda dina verk i marknadsföringssyfte (exempelvis i broschyrer, presentationer och reklamfilmer för Ungdomar.se) samt i den mån det är nödvändigt för sidans funktioner (exempelvis för att kunna visa bildminiatyrer, länkar osv.). Men oroa dig inte – vi kommer ALDRIG att sälja dina verk till någon annan utan att först ha tillstånd från dig!

11. Du kan när som helst säga hejdå 
Ditt medlemskap på Ungdomar.se gäller tills vidare, och om du någon dag skulle tröttna på sajten är det fritt fram att avregistrera ditt konto. Men du måste göra det själv under dina inställningar. När du avregistrerar ditt konto raderas din medlemsprofil, men dina foruminlägg och skapade trådar kommer att finnas kvar och ditt användarnamn kommer att fortsätta att synas i sex månader efter det att du sagt adjö.

12. Det är Ungdomar.se som bestämmer
Ungdomar.se är en privat sajt, vilket gör att det är vi själva som bestämmer vad som är tillåtet här. Men givetvis har du rätt till en förklaring om det är så att du känner dig orättvist behandlad. Bara skicka iväg ett mail till [email protected] så svarar vi dig!


Vad händer om jag bryter mot reglerna?

Vi hoppas självklart att du ska sköta dig när du är medlem här – vi vill ju inte behöva städa upp en massa skräp på sajten. Men skulle det visa sig att du har brutit mot våra regler kommer vi att ge dig en varning, och i grövre fall stänger vi också av ditt konto. Om du dessutom har gjort dig skyldig till ett lagbrott kan vi komma att polisanmäla dig.

Vad gör jag om jag ser att någon annan bryter mot reglerna?

Om du ser att någon har brutit mot våra regler, eller om du tar illa vid dig av något på sajten, vill vi jättegärna att du anmäler det till oss. Våra moderatorer kan tyvärr inte upptäcka allt, och genom att klicka på den lilla anmälningstriangeln som finns lite här och var på sajten hjälper du oss att göra Ungdomar.se till ett ställe att trivas på. Du kan också skicka ett mail till [email protected], men tänk på att det då tar lite längre tid för oss att svara.

Vad gör ni med mina personuppgifter?

Dina personuppgifter sparas i vår databas. Där ligger de väl skyddade så att ingen annan kan lägga fingrarna på dem. Vi använder bara dina uppgifter för att skicka ut nyhetsbrev med intressanta nyheter från oss, men endast om du själv har kryssat i att du vill ha mail från oss, och för att kunna skicka ut priser om du har vunnit i någon av våra tävlingar. Du kan ändra dina mail och personuppgifter under dina kontoinställningar.

Om vi anser att du har begått en olaglig handling av allvarligare slag, eller om vi misstänker att det finns en fara för ditt eller någon annans liv eller hälsa, kan vi komma att skicka dina personuppgifter samt IP-nummer till Polismyndigheten.

Vad har jag för rättigheter när jag lämnar ut mina personuppgifter?

Enligt Personuppgiftslagen (26:e §, 1998:204) har du rätt att gratis, en gång per år, få besked om vilka personuppgifter vi har om dig. Allt du behöver göra för att få det är att skicka ett undertecknat brev till oss där du begär ett utdrag. Om dina personuppgifter är felaktiga kan du begära att de rättas, blockeras eller raderas.

Vilka är ni som lagrar mina uppgifter?
Stiftelsen Fryshuset     
Mårtendalsgatan 2-8
Box 920022
120 06 Stockholm    
Organisationsnummer: 802111-1582