Arkivet "Debatt"

 • Politikerutfrågning tillsammans med WWF och Sustainergies

  Onsdag 20 augusti 2014, en knapp månad innan valet, arrangerade WWF en politikerutfrågning i samarbete med Ungdomar.se, Sustainergies och LHU-nätverket. Temat på utfrågningen? Vad politikerna anser om hållbar utveckling i svenska skolor.

 • Way Out West slopar festivalköttet

  Nyhet I dag drar Way Out West i gång – och inför årets festival har de hissat miljöfanan ännu ett snäpp.
  Borta är hamburgarna, kebaben och varmkorven, och i stället är allt festivalkäk vegetariskt!

 • Smörar du fortfarande för chefen 2012?

  Artikel Överallt införs förändringar för att få ett mer jämställt samhälle. På arbetsplatsen har dock ingenting förändrats och vi smörar fortfarande för våra chefer som om deras arbetsinsatser och människovärden vore högre än alla andras. Ska vi verkligen fortsätta såhär eller är det dags att släppa in lite 2012-anda i arbetslivet? Är det helt enkelt dags att arbetslivet blir jämlikt?

 • Skönhetsidealens fula ansikten

  Artikel Vad har ”Äntligen hemma”-inrederskan Lulu Carter, bloggerskan Kissie, programledaren Carolina Gynning, superstjärnan Britney Spears och expresidenthustrun Hillary Clinton gemensamt? Jo, de har alla genomgått plastikoperationer.

 • Grekland – Europas problembarn

  Artikel Är det bara jag som börjar tröttna på den ständiga nyhetsrapporteringen om Grekland som inte lever upp till förväntningarna och löftena om besparingar som deras politiker utlovar? Politiker som dessutom inte kan komma överens om någonting, och som antingen är inkompetenta eller korrupta. När demonstranter i landet nu dessutom börjar bränna tyska flaggor samt nazi-flaggor så börjar jag undra vad man egentligen bör göra åt Europas problembarn.

 • Medlemskrönika: Ett samhälle för alla?

  Krönika Det kommer aldrig att finnas total jämlikhet mellan alla, skriver den evige pessimisten Elin Björk Isaksson och menar att det är bättre att vara realistisk än att vara naiv och överoptimistisk. Håller du med?

 • Guide: Nya E-nummerdieten

  Artikel Med jämna strömmar kommer forskningsrapporter om att E-tillsatserna ger oss cancer, allergier och hyperaktivitet. Frågan är bara exakt hur farliga de är. Kanske blir det så att vi om några år tittar tillbaka på dagens matvanor och skakar på huvudena. Kanske har vi inga huvuden kvar att skaka på längre. Ungdomar.se har irrat omkring i E-nummerdjungeln för att sprida lite klarhet om vad det egentligt är vi stoppar i oss.

 • Det osar om tobaksindustrin

  Artikel Att tobak är skadligt känner nog alla till vid det här laget. ”Rökning dödar” basuneras ut på cigarettpaketen och ständigt publiceras nya rapporter om hur antalet lungcancerpatienter ökar. Men om tobaksindustrins cyniska ageranden i utvecklingsländerna - som bidrar till barnarbete, ökad fattigdom och kraftig miljöförstöring – hörs inte mycket.

 • Är Idoljuryn mobbare?

  Artikel Då var Idolsäsongen igång igen, och som vanligt bombarderas vi på bästa sändningstid av ett enda stort mischmasch av klämkäcka flickfavoriter och krossade popstjärnedrömmar. Och återigen bubblar debatten om juryns kränkande ord upp i medierna. Är Idoljuryn mobbare?

 • Veckans problem: Ungdomsbrottslighet

  Artikel Tillsammans med SVT:s ungdomssajt 15 uppmärksammar vi varje vecka olika former av tonårsproblematik. I dag är det den ökande ungdomsbrottsligheten som står i fokus.

 • Kärnkraft - en fråga som klyver folket

  Artikel Efter härdsmältan i Fukushima för två månader sedan har kärnkraftsfrågan blossat upp rejält. I och med händelserna i Japan har diskussionen åter blivit superaktuell och samtidigt som många gapar högt om en omedelbar avveckling av de svenska reaktorerna anser andra att kärnkraften är en nödvändig energikälla.

 • Användartext: En enkel väg ut

  Krönika En enkel väg bort från sorg och bekymmer. En bra väg enligt vissa, en feg och patetisk väg enligt andra. Vad händer egentligen när man har gett sig in på den alternativa vägen till lycka? Vad vinner man på det i längden och, framför allt, vad förlorar man?

 • Användartext: Dagens fjortisar blir hjärntvättade

  Krönika Det var inte för mer än fem år sen jag själv befann mig i fjortisstadiet. Men att vara 14 år då och vara 14 år idag har inte samma innebörd. På min tid så fanns det ungefär två krav som man skulle försöka leva upp till. För det första så var man tvungen att bara klä sig i märkesplagg, och för det andra så skulle man bli kastrullfull på en 2,25-cider och dansa vilt på bord och stolar när det var ”fest”.

 • Ofrivilligt äktenskap

  Artikel Tänk dig att inte själv få välja vem du ska vara tillsammans med. Att släkten utser en partner åt dig och bestämmer vem du ska gifta dig med. En avlägsen tanke kanske, men för alldeles för många är det en verklighet - även här i Sverige.

 • "Vad vill du bli när du blir stor?"

  Krönika Låt mig härmed ge ett förslag till alla arbetsgivare, ansvariga politiker och Maj-Britts som aktivt läser UM: Sänk ingångslönen för alla förstagångsanställda som är under 18 år.

 • Krönika: Snicksnack!

  Krönika Jag gör det. Din chef gör det. Säkerligen även din mamma, dina syskon och din partner. Jag slår vad om att du också gjort det! Ju smutsigare och snaskigare desto bättre. Alla gör vi det på ett sätt eller annat, vare sig vi menar det eller inte, vare sig vi ångrar oss eller inte. Snackar skit, pratar bakom ryggen, baktalar.