Arkivet "Musik"

 • Hälften av Sthlms unga känner oro

  Under sensommaren gjorde vi en enkätundersökning på Ungdomar.se om ungas tankar kring framtiden. Denna undersökning ligger till grund för ett reportage publicerat i Dagens Nyheter.

 • Lista: Bråvallas bästa 2014!

  Under förra veckan var några av Ungdomar-teamet på Bråvallafestivalen. Och trots förstörda tygskor och förkylningar så var vi glada ändå. Nedan listar vi de tre bästa konserterna under festivalen!

 • Sommarens största plågor

  LISTA Sommarplågor är som mygg, det är oundvikligt att komma i kontakt med dem. Förutsatt att du inte befinner dig i en igloo på Grönland förstås. Vi har listat ett gäng klassiska låtar blandat med vad vi tror blir sommarplågorna 2013!

 • Det glöder om Jack Moy

  INTERVJU Sommaren tillhör Jack Moy & Glöden. Senaste singeln “Good as Gold” är en trallvänlig folkpopsmocka som snurrar flitigt på bland annat P3. Vi ringde upp sångaren Jack för att snacka uppväxt, ångest och sommarplaner – men fick inget svar...

 • Guide: Den svenska festivalsommaren 2013

  GUIDE Den svenska festivalkartan har ritats om. Siesta och Peace & Love har gått i graven. Men deppa inte, det finns en hel del andra festivaler att besöka i sommar. Vi har sammanställt den ultimata guiden till sommarens hetaste festivaler!

 • Festival som projektarbete

  INTERVJU  Louise Lindén älskar musik och bryr sig om miljön, så varför inte göra en festival som projektarbete i skolan? Nu har Live Green blivit ett årligt evenemang i Karlskrona.

 • Musikåret 2012: De 10 bästa albumen

  Artikel Nä, jorden gick aldrig under, Bob Dylan lever ännu, diskjockeyn har officiellt blivit den nya rockstjärnan och det mesta är som vanligt. Så låt mig nu summera musikåret 2012 med en Topp 10-lista över de bästa albumen!

 • "Min ungdom" – med Robin Stjernberg

  Intervju I “Min ungdom” snackar vi med kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan ringde vi upp Robin Stjernberg och hade ett härligt samtal om mobbning, dagishångel och Melodifestivalen!

 • "Min ungdom" – med Mary N'diaye

  Intervju I "Min ungdom" snackar vi med kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan fick vi tag på Mary N'diaye, som slog igenom stort i The Voice i våras och som alldeles nyss blev klar för nästa års Melodifestival!

 • "Musik är ingenting man ska trycka ur sig för tio sekunder i TV"

  Intervju Han avskyr talangjakter som Idol, hans fötter börjar dansa ofrivilligt när "MmmBop" med Hanson sätter igång och hans bästa konsertminne är när han fick Peps Perssons svettstänk över sig. Vi har pratat med det nya svenska stjärnskottet Thomas Stenström, vars sprudlande soulpop har snurrat frenetiskt på P3 det senaste halvåret.

 • Lista: Årets bästa låtar 2011

  Artikel Som en eftersläntrande nyårskaramell för den musiksugne presenterar Erik här en lista med förra årets tio absolut bästa alster!

 • Idol 2011 - när svansången blir kråksång

  Krönika Idol är något av det mest förljugna som visats på svensk tv. Unga artister luras att tro att de är begåvningar utöver det vanliga, när det enda de gör är sämre covers. I kväll är det dags för final och återigen står vi inför samma gamla tråkiga val mellan pest eller kolera.

 • Sitter fint med Emmabodafestivalen

  Artikel Jag har haft ett förhållande med Emmaboda i fyra år nu. Jag har sett hennes bästa sidor och hennes värsta sidor. Visserligen är jag ofta otrogen, men det är hon okej med. Och trots att mitt och Emmabodas förhållande är väldigt öppet så återvänder jag alltid till hennes varma famn som hon, år efter år, erbjuder mig.

 • Hultsfredsfestivalen - en ny generation

  Artikel Under bob hunds spelning så säger Thomas Öberg att det är nu vi ska kasta ut de gamla festivalerna och börja på nytt. Frågan är bara om denna nystart blir ett seriöst förhållande eller ett one night stand?

 • Sommarens hetaste kulturtips!

  Artikel Oavsett om solen gassar eller om regnet faller tungt mot marken finns det gott om utrymme för kulturella flykter i sommar. Redaktionen ger er här sina allra somrigaste kulturtips i form av litteratur, musik, filmer och tv-serier. Glad sommar!

 • Recension: In Flames - Sounds Of A Playground Fading

  Recension Göteborgsbandet In Flames har med åren blivit en av Sveriges största musikexporter, detta på både gott och ont om man skall fråga båda nya och lite äldre inbitna fans. Jag har själv kommit fram till att man nog borde lyssna på In Flames äldre och nyare material som om dessa tillhörde två olika band. Därför kommer detta nya album, Sounds Of A Playground Fading, i stort sett bara jämföras med de fyra senaste albumen dessförinnan.

 • Recension: Bon Iver – Bon Iver

  Recension Justin Vernon blev känd 2008, då han släppte sin debutskiva For Emma, Forever Ago och trollband världen med sina starka texter. Idag ger han ut sin andra platta, och världen står redo för att få sina hjärtan hopknycklade igen.