Swajpet

Mer organdonation

QUIZ: Vad vet du om donation?

Hur många liv kan en donator rädda? Vem i Kungahuset är transplanterad? Finns det någon åldersgräns för att bli donator? Och hur tar man ställning i donationsfrågan? Testa dina kunskaper här!

 • "Jag står på en väntelista tillbaka till livet"

  Jag var 16 år och mitt uppe i gymnasiebubblan. I den världen jag levde i då var allt perfekt och det fanns absolut inget som skulle kunna stoppa mig ifrån att nå mina drömmar. Men så kom den. Sjukdomen.

  Jenny     6
 • "Mamma gav mig en ny njure"

  Jag heter Viktor och jag är 23 år gammal. Jag har varit njursjuk i hela mitt liv. I mars var det fem år sedan jag fick en ny njure. 

  Viktor     0

Säg JA! till organdonation

Varför det? Jo, antalet organdonationer räcker idag inte för att fylla det behov som finns. Många står på en väntelista och varje år dör människor som inte hinner få nya organ i tid. Organdonation bygger på ett frivilligt system där vi ställer upp för varandra. Utan frivilliga kan ingen få ett nytt organ. Inte du heller. Men var tredje person i Sverige vet inte hur man tar ställning till om man vill donera sina organ eller inte... Klicka här för att läsa om hur du gör för att säga JA! till organdonation!

Vill du veta mer?

 • Stöd MOD så att fler liv kan räddas!

  Vill du vara med i MOD-kampen? Genom att gilla MOD på Facebook hjälper du arbetet för alla som står på en väntelista idag och ger din support till de som gått igenom en transplantation. 

  Ungdomar.se     0