Magasinet

Dricker dina föräldrar för mycket?

ARTIKEL Sommarlovet är för många förknippat med sol och bad. Men för alla är det inte lika skoj att vara ledig. Trygga Barnen stöttar och hjälper dig som lever med missbrukande föräldrar.

Det är svårt att vara anhörig till någon som är beroende. Svårt att se på när någon gör sig själv och sin närhet så illa. Stiftelsen Trygga Barnen hjälper barn, unga och anhöriga i familjer med missbruk- och beroendeproblematik.  
– Vi på Trygga Barnen är här för att stötta när det känns som svårast, säger Olivia Trygg som jobbar på Trygga Barnen.

I Stockholm anordnar Trygga Barnen flera självhjälpsgrupper och även lugna högtider som Trygg Jul och Trygg Midsommar. Du kan också få hjälp genom att de följer med dig till terapeuten, Bup, socialkontor eller ungdomsmottagningen. De som jobbar på Trygga Barnen har själva erfarenheter av problematiken och kan hjälpa till att svara på frågor, informera och se till att du får rätt hjälp.

Har ni något råd till ungdomar som mår dåligt över att deras föräldrar dricker för mycket i sommar?
– Kom ihåg att du inte är ensam! Det finns hjälp att få. Prata med en vuxen som du känner dig trygg med eller kontakta oss.

För dig som inte bor i Stockholmsområdet erbjuder Trygga Barnen teraupeutportalen, där de förmedlar och rekommenderar duktiga terapeuter inom anhörigproblematik i hela Sverige. Och oavsett var i landet du befinner dig kan du alltid höra av dig till stiftelsen för att få hjälp och stöd!


Vill du veta mer om Trygga Barnen kan du klicka dig in på tryggabarnen.org. Eller kontakta dem direkt på 072-711 71 72 eller [email protected].


1 kommentarer


  1. Min mamma drack förut. Men jag pratade med en kurator och hon har hjälpt mamma, rekommenderar att prata med någon! Det kommer hjälpa!

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!