Swajpet

Valspecial 2014

De fem vanligaste frågorna om Riksdagsvalet

Riksdagsvalet närmar sig med stormsteg och de olika partierna bombarderar oss med vallöften, flygblad och (mer eller mindre trallvänliga) vallåtar. Men hur går valet egentligen till, vem får rösta och hur utses vår nästa statsminister? Ungdomar.se besvarar här de vanligaste frågorna om riksdagsvalet!

 • För dig som inte kan få nog med val!

  Internet och andra medier svämmar över med valsajter och det kan vara svårt att navigera bland alla artiklar och program. Men lugn, vi har samlat det viktigaste materialet åt dig!

  André Vifot Haas & Sonia Siropian     0
 • Quiz: Hur politiskt engagerad är du?

  Är du den som går längst fram i demonstrationståget med plakat och megafon, eller föredrar du att ligga hemma i TV-soffan med en påse ostbågar? Gör vårt skojjiga quiz och ta reda på hur politisk engagerad du egentligen är!

  André Vifot Haas & Sonia Siropian     2

Vad vill ungdomsförbunden?

 • Ung Vänster vill ha feministiskt självförsvar i skolan

  Feministiskt självförsvar i skolan är en av frågorna som Ung Vänster driver. Men vilka andra saker är viktiga för Vänsterpartiets ungdomsförbund? Vi har med snackat med ordförande Stefan Lindborg och försökt gräva lite djupare i deras politik!

  Sonia Siropian     1
 • Grön Ungdom vill sänka rösträttsåldern

  Vilka är de viktigaste frågorna för Grön Ungdom? Vi tog ett snack med språkröret Lorentz Tovatt för att ta reda på det – och så passade vi på att fråga varför de vill sänka rösträttsåldern till 16!

  Sonia Siropian     1
 • KDU vill stärka familjens roll

  För Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är skatter, brott och valfrihet de viktigaste frågorna. Men hur vill de få fler unga i arbete och hur vill de ta itu med den psykiska ohälsan bland unga? Sara Skyttedal, ordförande för KDU, svarar på våra frågor!

  Sonia Siropian     0
 • SDU vill minska invandringen

  Hur vill Sverigedemokratiska Ungdomsförbundet få fler ungdomar i arbete och vem räknas som svensk enligt dem? Vi ställde ett gäng frågor till SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand!

  Sonia Siropian     3
 • MUF vill se till att fler unga får jobb

  Moderata Ungdomsförbundet vill se till att fler unga får jobb. Men vad vill de mer göra? Vi snackade med MUF:s ordförande Erik Bengtzboe och tog reda på det!

  Sonia Siropian     1
 • CUF vill göra det billigare att anställa unga

  Centerpartiets Ungdomsförbund har hörts mycket i debatten det senaste året, kanske främst för att de vill legalisera cannabis. Men vilka andra frågor brinner de för? Vi kontaktade CUF:s förbundsordförande Hanna Wagenius och frågade om deras politik!

  Sonia Siropian     0
 • LUF vill förstatliga skolan

  Liberala ungdomsförbundet är Folkpartiets ungdomsförbund. Hur lika är de egentligen sitt moderparti? Vi tog kontakt med LUF:s ordförande Linda Nordlund och bad henne berätta mer om deras politik!

  Sonia Siropian     0
 • SSU vill ge CSN-lån för körkort

  Det ska inte vara en klassfråga att skaffa körkort. Det säger Socialdemokratiska Ungdomsförbundet. Vi frågade SSU:s ordförande Gabriel Wikström vilka andra frågor de tycker är viktiga!

  Sonia Siropian     1