we_change

Festival som projektarbete

INTERVJU  Louise Lindén älskar musik och bryr sig om miljön, så varför inte göra en festival som projektarbete i skolan? Nu har Live Green blivit ett årligt evenemang i Karlskrona.

När det var dags för projektarbete i skolan valde Louise kompisar att skriva uppsatser eller göra undersökningar. Själv ville hon slå på stort och göra en festival för miljön. 

I början skrattade folk åt henne, för hur skulle en 18-åring utan erfarenhet kunna göra en stor festival med kända artister?
– Men jag lyckades ju. Kanske just på grund av att jag inte riktigt visste hur jag skulle göra. Jag fick lära mig längs vägen, säger hon.

Sommaren 2011 fick Karlskronaborna uppleva den första Live Green festivalen. Det blev en heldag fylld med recycleworkshops, klädbytardag, ekologisk marknad och fantastisk musik. 

Festivalen blandar brett mellan punk, pop, rock, akustiskt, soul och hip hop och allt från lokala ungdomsband till det världskända rockbandet Electric boys och Thomas DiLeva har uppträtt. Dessutom drivs festivalen med förnyelsebar energi, lamporna på scen är utbytta till LED-lampor och extra kollektivtrafik sätts in för att ta besökarna till och från festivalplatsen.
– Jag älskar musik och tycker det är ett bra sätt att sprida och lyfta fram viktiga frågor. Och så kände jag att ska jag göra en manifestation för miljön då ska jag göra det på ett roligt sätt och vad är bättre än att göra en riktig festival?

I år arrangerar hon festivalen för tredje året i rad.
– Det är väldigt mycket jobb och fruktansvärt stressigt ibland. Men så står jag där på festivaldagen. Solen skiner, människorna är glada och musiken är fantastisk. Då är det värt det och jag vill köra ett år till, säger hon.


Foto: Stefan Andersson och Emnika Karlsson
Läs mer: livegreen.se


Texten kommer från magasinet Heroes of Today, vars senaste nummer har producerats tillsammans med Ungdomar.se. 

Det finns inga kommentarer... än.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!