we_change

Följ med till Sommarakademin!

Inom de kommande 15 åren ska tre fantastiska saker genomföras i världen. Extrem fattigdom ska utrotas, ojämlikheter och orättvisor ska minska och klimatkrisen ska lösas. I september 2015 klubbade FN:s generalförsamling därför igenom 17 Globala mål för hållbar utveckling. För att målen ska bli verklighet för alla människor, i alla länder, måste alla jobba för att det ska hända - och i det arbetet är du viktig. Följ med till Sommarakademin!

Är du samhällsintresserad men ny på det här med globala utvecklingsfrågor? Under en sommarvecka får du lära dig om de Globala målen för hållbar utveckling och om vad världen, Sverige och du kan göra för att målen ska uppnås. Seminarier, workshops och utställningar blandas med sommarsol, god mat och ljusa sommarkvällar. Kursen hålls på Sida Partnership Forums kursgård i Härnösand och kursdeltagarna bor på kursgården. Inga förkunskaper krävs och det är helt gratis att delta!

Förra årets kursdeltagare säger:

”Tack, tack och åter tack. Har lärt mig så otroligt mycket, träffat så otroligt många inspirerande människor och verkligen fått inspiration till att börja engagera mig i saker.”

”Det är helt fantastiskt att ni gör det här för ungdomar och skapar utrymme för oss!”

”Väldigt bra initiativ! Bra att det är öppet för folk utan förkunskaper då jag tycker att det saknas i övrigt.”

”Det var otroligt givande för mig att träffa andra ungdomar som har ett sånt starkt samhällsengagemang!”

”Sommarakademin var otroligt inspirerande och gör att jag kommer att börja engagera mig. Tack så jättemycket och jag vet att det låter klyschigt men Sommarakademin har verkligen förändrat mig.”

”Tack för en fantastisk vecka. Jag har lärt mig så mycket, träffat så många härliga människor och fått vara precis den jag är. Det är jag så tacksam för. Just nu vill jag engagera mig i en mängd olika forum och aktiviteter. Det ska bli spännande att se vad det blir.”

För vem?

Sommarakademin är en mötesplats för dig som är 18-25 år och är intresserad av samhällsfrågor och utvecklingen i världen. Sommarakademin hålls på grundläggare nivå och riktar sig därför till dig som ännu inte är så insatt i detta – men vill lära dig!

Anmälan

I anmälan motiverar du kortfattat varför du vill delta och beskriver dina eventuella förkunskaper. FUF gör ett urval och bjuder in 40 deltagare till Sommarakademin. Genom urvalet säkerställer vi att vi bjuder in deltagare som har skilda bakgrunder och erfarenheter. Vi kommer även att prioritera deltagare som har få, eller inga, förkunskaper.

Skicka in din ansökan senast den 7 maj. Om du bjuds in till att delta i Sommarakademin kommer du att kontaktas av via e-post av FUF senast den 24 maj. Läs mer och anmäler dig här: http://www.fuf.se/seminarieverksamheten/sommarakademin

När? 27-29 juni 2017
Var? Sida Partnership Forum i Härnösand. Deltagarna bor på kursgården.
Kostnad? Kurs, mat och boende är gratis. Ett resebidrag om 500 SEK per deltagare ges.
Vilka arrangerar? Organisationen FUF och myndigheten Sida.

Det finns inga kommentarer... än.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!