we_change

Från Facebook till TV4

INTERVJU När Olivia Andersson såg ett klipp på TV4 med Peter Jihde bestämde hon sig för att starta en kampanj på Facebook. Några dagar senare hamnade hon själv i Nyhetsmorgon.

När reportern Peter Jihde i vintras uttryckte sin oro för klimatförändringarna på bästa sändningstid i TV4:s Nyhetsmorgon var det många som blev berörda av hans uppriktighet, däribland Olivia Andersson.
– När Jihde sa ”Jag känner att man vill skrika att världen ska vakna upp! Vi är på väg mot slutet känner jag…” så tänkte jag att exakt så har jag själv känt länge.

Olivia trodde att TV4 nu skulle börja rapportera mer om klimatförändringarna och ta det här med klimatet på allvar, men när så inte blev fallet bestämde hon sig för att starta en kampanj.

Under en hel natt satt hon och en vän och fixade ihop en hemsida och ett Facebookevent med namnet ”Jag känner som Jihde” där de uppmanade människor att maila Peter Jihde för att få honom och hans kollegor på TV4 att rapportera mer om klimatet.

Kampanjen fick direkt flera hundra följare som under dagen mailbombade Jihde. Som resultat fick Olivia några dagar senare komma till TV4:s Nyhetsmorgon och prata klimatförändringar tillsammans med Sveriges miljöminister Lena Ek.
– Klimathotet är dagens mest akuta samhällsfråga och olika aktörer behöver samarbeta för att lösa krisen. Media, politiker och civilsamhället. Medias roll tycker jag är att synliggöra frågan. För det som inte syns, det finns ju inte, säger Olivia.


Se Peter Jihde reagera i TV4:
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2241913

Se Olivia i Nyhetsmorgon:
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2249683


Texten kommer från magasinet Heroes of Today, vars senaste nummer har producerats tillsammans med Ungdomar.se. 

Det finns inga kommentarer... än.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!